Новини НАБУ

Дата з
Дата по
НАБУ очікує скасування ставки пенсійного збору при купівлі валюти
Скасування ставки пенсійного збору при операціях з купівлі валюти поверне валютообмінні операції на легальний ринок. За словами виконавчого директора Незалежної асоціації банків України Олени Коробкової є велика вірогідність, що Верховна Рада прийме відповідний законопроект у другому читанні вже цього тижня
НБУ подовжив тестовий період подання звіту про пов’язаних з банком осіб
Національний банк врахував пропозиції Незалежної асоціації банків України та подовжив тестовий період для подання форми № 661 «Звіт про пов’язаних з банком осіб». Про це йдеться в листі НБУ від 23 листопада поточного року
Банки підтримали проект розвитку ID-карти студента

Незалежна асоціація банків України підтримала проект розвитку програми по випуску багатофункціональної студентської карти на базі Національної платіжної системи «Простір». Про це говорили представники банків під час засідання Комітету НАБУ з питань банківської інфраструктури та платіжних систем

Банки вимагають змін на ринку фінансових гарантій
Американська торгівельна палата в Україні та Асоціація «Український національний комітет Міжнародної Торгової Палати» спільно з Незалежною асоціацією банків України (НАБУ) звернулися відкритим листом до Прем’єр-міністра України та Міністра фінансів України. Питання, яке об’єднало асоціації, стосується врегулювання питання надання банківських гарантій, а також виконання зобов’язань перед митними органами стосовно відшкодувань податку на додану вартість
Україна третя в Європі і СНД за обсягом обігу готівки
Обсяг обігу готівки в Україні поступово знижується, хоча все ще залишається одним з найвищих серед країн пострадянського простору. Про це говорила Олена Коробкова, виконавчий директор Незалежної асоціації банків України (НАБУ), на засіданні Міжнародної Банківської Ради (IBC), яке вперше відбулося в Україні
Банки обговорили підходи НБУ до визначення пов’язаних осіб
Незалежна асоціація банків України (НАБУ) спільно з представниками банків та Національного банку провели круглий стіл на якому обговорили концептуальні підходи при визначенні регулятором пов'язаних із банками осіб. В обговоренні взяли участь начальник Управління НБУ з моніторингу пов'язаних із банками осіб Олексій Рудий та представники Департаменту методології
Спостережна рада запрошує кандидатів до Секретаріату
Спостережна рада створена на виконання статті 14 Закону України «Про фінансову реструктуризацію». А у відповідності до статті 15 вказаного закону необхідно створити секретаріат, в який оголошено набір кандидатів на посади голови, заступника голови та спеціаліста секретаріату
Банки зменшили ризики в автокредитуванні
Незалежна асоціація банків України (НАБУ) домоглася внесення змін до порядку державної реєстрації, перереєстрації, зняття з обліку транспортних засобів. Для банків – це реальний механізм для повернення раніше виданих кредитів та можливість збільшити обсяги автокредитування
Чергове засідання Комітету НАБУ з питань регуляторної політики і нагляду
2 листопада відбудеться чергове засідання Комітету з питань регуляторної політики і нагляду Незалежної асоціації банків України. Захід буде проведено у форматі Круглого столу на тему: «Концептуальні підходи НБУ при визначенні пов'язаних із банками осіб»
НАБУ скріпила співпрацю з Фондом ощадних кас Німеччини Sparkasse меморандумом
В понеділок, 24 жовтня Незалежна асоціація банків України підписала меморандум про тривалу співпрацю з Фондом ощадних кас Німеччини Sparkasse. Результатом співробітництва стане проведення Дня заощаджень в Україні на постійній основі, а в перспективі - залучення німецьких експертів до нових спільних проектів
НАБУ виступає проти популістських заяв довкола НБУ
Незалежна асоціація банків України (НАБУ) об'єднує понад 90% сукупних активів банківського ринку України та є найбільшим представником банківської спільноти. Відтак, НАБУ не може залишатися осторонь ситуації, що склалася через окремі популістські заяви, спрямовані дискредитувати та звести нанівець усі позитивні досягнення фінансового ринку за останній час
Депозити повертаються у банківську систему
Обсяг гривневих депозитів населення у вересні відновив зростання після 2-х місячного падіння. Про повноцінне відновлення довіри населення до банківської системи говорити зарано, але перші позитивні зрушення вже помітні
ДФСУ не допускає банки до видачі митних гарантій
З початку 2016 року жоден банк не внесено до Реєстру гарантій, попри численні звернення до Державної фіскальної служби. Хоча цивільний і митний кодекси не забороняють банкам виступати гарантами, отримати відповідний статус їм не вдається. Як отримати вільний доступ до ринку фінансових гарантій на умовах конкуренції, банки спільно з НБУ обговорювали під час круглого столу в НАБУ
Банківський сектор взяв курс на одужання
Ліквідність банківської системи зростає завдяки приливу вкладів населення та бізнесу. Про це йдеться у новому регулярному звіті «Огляд банківського сектору», публікацію якого НБУ розпочинає з жовтня цього року
При НАБУ запрацював Клуб юристів
У понеділок, 3 жовтня, відбулося перше засідання клубу юристів при Незалежній асоціації банків України. Рішення про створення клубу прийнято на черговому засіданні Ради НАБУ в кінці вересня
Олена Коробкова повторно обрана виконавчим директором НАБУ
Виконавчим директором Незалежної асоціації банків України на наступні два роки повторно обрано Олену Коробкову. Відповідне рішення прийнято одноголосно на черговому засіданні Ради НАБУ наприкінці вересня