Новини ринку

Дата з
Дата по
За три квартали 2021 року чистий прибуток Ощадбанку становить 849 млн грн, операційний прибуток дорівнює 4,6 млрд грн
За результатами дев’яти місяців 2021 року Ощадбанк звітує про отримання операційного прибутку в розмірі 4,6 млрд грн; порівняно з аналогічним періодом минулого року цей показник збільшився на 4,2 млрд грн. Водночас від’ємний торговий результат (в основному спричинений посиленням гривні і відповідною індексацією цінних паперів у капіталі Ощаду) дорівнює 3,8 млрд грн. Відповідно, чистий прибуток Ощаду за три квартали становить 849 млн грн.
Forward Bank реалізує віддалену відеоідентифікацію клієнтів і можливість отримати віртуальну картку
Відтепер, щоб отримати картку або кредит, не обов’язково відвідувати відділення банку. Завдяки сервісу відеоідентифікації й електронному підпису документів уже можна миттєво оформити кредитну або дебетову картку через сайт банку чи в мобільному додатку Forward Online.
Альфа-Банк Україна та МХП тепер обмінюються лише електронними документами
Альфа-Банк Україна та агроіндустріальний холдинг МХП повністю перейшли на електронний документообіг між собою, у тому числі за кредитними продуктами. Це дозволило суттєво скоротити час як клієнта, так і банка.
Альфа-Банк пропонує свої послуги в 530 магазинах Київстар
Фізична банківська картка Caméléon від Альфа-Банку Україна тепер доступна в 530 фірмових магазинах Київстар для всіх бажаючих. Додатково приходити у відділення не потрібно. Працівники магазинів оператора допоможуть пройти реєстрацію в цифровому банку Sense SuperApp, а нові клієнти ще й отримають по 50 бонусів від банку та оператора.
Чи очікувати підвищення пенсійних виплат у 2021 році?
Як відомо, влітку поточного року ситуація з пенсійним забезпеченням трохи покращилася, а пов'язано це з тим, що збільшився прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність. Відповідно, мінімальна пенсія теж зросла, попередньо така сума становила 1769 гривень, а зараз сягнула 1854 грн, тобто на 85 гривень більше.
Ощадбанк фінансуватиме придбання сільгосптехніки італійського виробника Maschio Gaspardo за прямою партнерською програмою
Ощадбанк розпочав співпрацю з провідним італійським виробником сільськогосподарської техніки Maschio Gaspardo. Банком та представництвом в Україні Maschio-Gaspardo Ukraine LLC затверджено пряму партнерську програму, за якою аграрії зможуть придбати техніку за зниженою відсотковою ставкою – від 6,54%.
ТИ – МОЖЕШ! Альфа-Банк надихає
Протягом всього останнього року Альфа-Банк Україна динамічно змінювався і змінював уявлення про сучасний банкінг та сервіс: запустив новий цифровий банк Sense SuperApp, який менш ніж за рік набрав мільйон унікальних користувачів, картку Caméléon з нескінченним пільговим періодом і не збирається знижувати темп.
В Україні вирішили поліпшити «індекс щастя» за допомогою усмішок на величезних екранах
Щастя не вимірюється цифрами, але впевненість людей у завтрашньому дні статистика щорічно конвертує у цифру національного індексу щастя. І, порівняно з минулим роком, в українців він зменшився вдвічі. Індекс щастя – це  мільйони усмішок людей, упевнених у собі і своєму майбутньому.
Ощадбанк розпочав видачу кредитів на придбання агрокоптерів DJI
Партнером Ощадбанку стала компанія QUADRO.ua – офіційний представник та імпортер агрокоптерів DJI Agriculture в Україні. В рамках партнерської програми сільськогосподарські підприємства та фермерські господарства можуть скористатись пільговими умовами кредитування на придбання агродронів.
Україна готова запустити ринок деривативів завдяки стандартній документації ISDA
Київ, Україна (28 вересня 2021 р.) – Проект USAID «Трансформація фінансового сектору» разом з Американською торговельною палатою в Україні та Незалежною асоціацією банків України оголосили про запровадження української генеральної угоди для позабіржових деривативних контрактів, яка базується на генеральній угоді ISDA. Ця угода зробить операції з фінансовими та товарними деривативами безпечнішими, більш ефективними та менш витратними. Адаптувати оригінальні документи ISDA з урахуванням специфіки українського регулювання та національного ринку допомагала юридична фірма «Кінстеллар» (Kinstellar).
Голова Ради НАБУ Роман Шпек в інтерв’ю для спецпроєкту LB.ua «Уроки Незалежності» розповів, про що президент Леонід Кучма говорив з Джорджем Соросом, як формувався «олігархічний» уклад економіки та чому в країну не прийшли іноземні інвестиції.
Влітку минулого року відбулася одна з найбільших угод на банківському ринку за останні роки: Віктор Пінчук продав Банк Кредит Дніпро іншому великому бізнесменові Олександру Ярославському
Про те, як змінився банк за рік після угоди, в інтерв'ю «Мінфіну» розповів голова правління Банку Кредит Дніпро Сергій Панов.
Оновлений «термінал у смартфоні» ОщадPAY став більш зручним та функціональним
Ощадбанк розширив функціонал додатку для бізнес-клієнтів ОщадPAY на базі платіжного модуля tapXphone, який дає можливість без додаткового обладнання використовувати смартфон, що має NFC-модуль, на базі Android версії 8.0 або вище як POS-термінал. Наразі додаток працює в режимі бета-версії.
«Вклад, що гарантує майбутнє» – акція Фонду гарантування вкладів та українських банків до 23-річчя заснування Фонду
10 вересня виповнилося 23 роки Фонду гарантування вкладів. Фонд символічно відзначив цю річницю висадкою 23 дерев у Національному ботанічному саду ім. М. Гришка у Києві. В акції «Вклад, що гарантує майбутнє» взяли участь директор-розпорядник Фонду Світлана Рекрут та інші керівники Фонду, керівники українських банків, а також фінансові журналісти.
Парламент легалізував криптовалюту
Народні депутати в другому читанні ухвалили Закон про віртуальні активи №3637. Законопроєкт дає можливість законно розпоряджатися криптовалютою
Мінімальна зарплата в Україні
Ділимося важливою інформацією. Мінімальна заробітна плата – це гарантована державою щомісячна оплата праці за умови виконання норм, наприклад, відпрацювання всіх робочих днів. Розмір заробітної плати – фіксований показник, який визначається в Законі про Державний бюджет на відповідний рік і нижче якого зарплата працівника не може опускатися, якщо він повністю виконав місячну норму праці, відповідно до Закону України «Про оплату праці» та Кодексу законів про працю України.
Ощадбанк уперше збільшив пільговий період за кредитними картками до 92 днів
З 1 вересня 2021 року Ощадбанк пропонує клієнтам унікальну послугу: продовжений до 92 днів пільговий період за кредитними картками «Моя кредитка» та «MORE» при розрахунках ними в торговельно-сервісній мережі та Інтернеті.
Альфа-Банк Україна розігрує мільйон гривень
Лише за 9 місяців цифровий банк Sense SuperApp від Альфа-Банку Україна завантажили мільйон користувачів. Відзначити перший мільйон у новому додатку банк вирішив щедро. Щасливчик виграє мільйон гривень і отримає гроші просто на картку після вирахування податків.
Ощадбанк пропонує кредити на придбання техніки від «Цеппелін Україна»
Ощадбанк розпочинає видачу кредитів в рамках партнерської програми на придбання техніки від компанії «Цеппелін Україна», яка є частиною міжнародної групи Zeppelin та займається поставками промислової, сільськогосподарської та будівельної техніки.
Роумінг-тарифи від Київстар доступні в цифровому банку Sense SuperApp
Альфа-Банк Україна оновив свій додаток Sense, і тепер клієнти Київстар можуть легко знайти в ньому інформацію про вартість роумінгу в різних країнах. Потрібно просто вибрати країну в Sense - і всі базові роумінг-тарифи відкриються на новому екрані. Банк обіцяє в майбутніх оновленнях ще декілька функцій для поціновувачів подорожей.
Ощадбанк видав 1 млрд грн іпотечних кредитів
З початку 2021 року Ощадбанк надав клієнтам 1 млрд грн іпотечних кредитів. Їх кількість досягла 1500. За сумою Ощад перевищив відповідний минулорічний показник майже втричі.