Новини ринку

Дата з
Дата по
Фільтр:
Альфа-Банк Україна залучив довгострокове рефінансування НБУ для нарощування кредитної підтримки економіки
Національний банк України схвалив заявку Альфа-Банку Україна на залучення довгострокового рефінансування, яке банк спрямує на розширення кредитної підтримки економіки країни. За підсумками тендера, Альфа-Банк Україна отримав рефінансування в розмірі 640 млн грн терміном на 5 років під заставу іноземної валюти (євро).
Рекордна іпотека: Ощадбанк за 9 місяців видав понад 450 млн грн кредитів на житло
За 9 місяців 2020 року Ощадбанк видав більше 800 іпотечних кредитів на суму понад 450 млн грн. Найкращий результат продемонстровано у  третьому кварталі – клієнти Ощаду отримали більше 400 кредитів на суму 240 млн грн.
Чорноморський банк торгівлі та розвитку підтримує стале фінансування та МСП в Україні
Чорноморський банк торгівлі та розвитку (ЧБТР) надає УКРГАЗБАНКУ кредит у розмірі 30 млн євро задля зеленого фінансування. Зокрема, кошти виділені на фінансування енергоефективності, відновлюваної енергетики та інших проєктів, спрямованих на покращення екології, з метою зменшення негативного вуглецевого впливу української промисловості. Кредит ЧБТР також може бути використаний для допомоги українським малим та середнім підприємствам у відновленні їхньої діяльності після кризи, спричиненої пандемією COVID-19.
Членом правління Райффайзен Банку Аваль призначено Шимона Міторая
Наглядова рада Райффайзен Банку Аваль своїм рішенням призначила заступником голови правління банку Шимона Міторая. До виконання своїх обов’язків він приступає 1 жовтня 2020 року і куруватиме роздрібний бізнес Райфу.
Ощадбанк продовжив дію платіжних карток внутрішньо переміщених осіб до 1 листопада 2020 року
Картки Ощадбанку для внутрішньо переміщених осіб, що обслуговуються за тарифним пакетом «Мій рахунок»,  та термін дії яких спливає під час карантину, не будуть блокуватись до 1 листопада 2020 року.
Кредобанк приєднався до Пакту заради молоді-2025
Кредобанк став одним із перших підписантів оновленого Пакту заради молоді-2025 — ініціативи Міністерства молоді та спорту України, Центру «Розвиток корпоративної соціальної відповідальності» та українського бізнесу про партнерство заради створення нових робочих місць для талановитої молоді. Оновлений Пакт є продовженням ініціативи «Всеукраїнський пакт заради молоді-2020», учасником якої Кредобанк був з 2016 року.
Уряд затвердив напрями діяльності державного Укрексімбанку
Кабінет Міністрів України підтримав запропонований Мінфіном проект  розпорядження «Про схвалення основних напрямів діяльності акціонерного товариства «Державний експортно-імпортний банк України» на 2020-2024 роки». Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду.
Доступні кредити 5-7-9%: Ощадбанк втричі збільшив кількість кредитів, виданих бізнесу
Ощадбанк втричі збільшив кількість виданих кредитів мікро-, малому та середньому бізнесу в рамках державної програми  «Доступні кредити 5-7-9%». Якщо за перші 100 днів дії програми Ощад надав підприємцям понад 130 пільгових кредитів, то протягом наступних 100 днів їх кількість досягла 400. Загальна сума за профінансованими проектами становить 600 млн грн. Найбільш активно програмою скористались бізнес-клієнти з Запорізької, Вінницької, Львівської, Донецької, Одеської, Чернівецької та Київської областей.
У 2020 PrivatMoney подвоїла трафік зарубіжних переказів
З початку 2020 року обсяги зарубіжних переказів, отриманих та відправлених українцями через систему PrivatMoney, в порівнянні з минулим роком зросли вдвічі - до 135 млн дол США. Як повідомили в ПриватБанку, який є платіжною організацією системи, кількість отриманих миттєвих переказів PrivatMoney з початку 2020 року збільшилась на 106% до 200 тисяч.
Кожен другий грошовий переказ з-за кордону українці отримують через мобільний банк
Кожен другий грошовий переказ, який українці протягом 2020 року отримали з-за кордону за допомогою ПриватБанку, було виплачено через мобільний банк Приват24. Як повідомила прес служба банку, за 8 місяців 2020 року частка переказів, отриманих через мобайл Приват24, зросла у порівнянні з таким же періодом 2019 року з 35% до 48%.
Ощадбанк за чотири місяці збільшив обсяги наданих мікрокредитів для бізнесу на 300 млн грн
З початку дії програми кредитування мікро-, малого і середнього бізнесу в Ощадбанку 3350 підприємців отримали 1,3 млрд грн мікрокредитів на створення або розвиток власної справи. Найбільш активно цим продуктом скористались бізнес-клієнти з Запорізької, Вінницької, Львівської, Донецької, Одеської, Чернівецької та Київської областей.
ПриватБанк запустив перші в Україні біометричні pos-термінали
ПриватБанк запустив перші в Україні біометричні платіжні POS-термінали з технологією FacePay24, яка дозволяє оплачувати покупки обличчям. Як повідомив керівник напрямку обслуговування торгових підприємств ПриватБанку Євген Васильцов, вже сьогодні оплата обличчям доступна на 260 POS-терміналах Android PAX, мережу яких банк активно розширює в торгових точках країни. До кінця року ПриватБанк встановить в Україні 7 700 біометричних POS-терміналів.
Бізнес отримав 500 кредитів «5-7-9%» на суму понад півмільярда гривень
Президентська програма «Доступні кредити 5-7-9%» стартувала взимку 2020, втім щоденно набирає оберти й ефективно реалізується. Попри карантин українські підприємці отримали 1991 кредит на суму 4,2 млрд грн, чверть з яких профінансував саме УКРГАЗБАНК. Тільки за останні два тижні ми збільшили кредитний портфель «5-7-9%» на 225 млн грн, видавши ще 114 кредитів.
Клієнти Ощадбанку отримали близько 2 млн грн державної компенсації в рамках програми «Доступні кредити 5-7-9%»
З початку дії державної програми «Доступні кредити 5-7-9%» – з лютого 2020 року – Ощадбанк видав 340 інвестиційних кредитів клієнтам мікро-, малого та середнього бізнесу на суму понад 230 млн грн. Частка банку серед учасників програми  за інвестиційними кредитами становить 45%.  За виданими кредитами клієнти Ощаду отримали від держави відшкодування відсоткової ставки в рамках програми на суму 2 млн грн.
Ощадбанк у партнерстві з Visa запускає сервіс ОщадPAY на базі технології Visa Tap to Phone для приймання безконтактних платежів у смартфонах
Ощадбанк у партнерстві з Visa першим в Україні запускає сервіс ОщадPAY для приймання безконтактних платежів у смартфонах без додаткового обладнання. Сервіс розроблено на базі унікальної технології Visa Tap to Phone, яка дає можливість перетворити смартфон на базі Android з NFC-модулем на POS-термінал.
Обсяги роздрібного кредитування в Ощадбанку перевищили докарантинний рівень
Ощадбанк повідомляє про суттєве, а за певними напрямами рекордне зростання роздрібного кредитування в червні 2020 року. Зокрема, в червні банк зафіксував власний рекорд з автокредитування і найкращий результат на ринку за приростом, надавши протягом місяця 425 кредитів на придбання автомобілів на загальну суму 202 млн грн. Для порівняння, у 2019 році середня кількість наданих автокредитів становила 300 на місяць. Частка Ощадбанку на ринку досягла 27%. Ще на початку 2018 року вона становила лише 4% ринку.
ПриватБанк підключив оплату через Google Pay українським інтернет-магазинам
ПриватБанк запустив можливість здійснювати покупки онлайн через Google Pay для користувачів понад 12 000 українських інтернет-магазинів та онлайн-сервісів. Компанії, які користуються платіжними сервісом LiqPay, відтепер мають можливість приймати платежі через Google Pay на своїх сайтах так само просто - як на відео.
Дамо кризі бій: ПУМБ запровадив онлайн відкриття рахунку для бізнесу
Перший Український Міжнародний Банк (ПУМБ) першим в Україні запровадив відкриття рахунків онлайн. Таке нововведення стало можливим у рамках нової банківської програми підтримки малого бізнесу – «Дамо кризі бій».
ПриватБанк знижує ставки за кредитами для бізнесу ще на 1,5% річних
ПриватБанк повідомив про чергове зниження ставок за кредитами для бізнесу та підприємців з 1 липня 2020 року. Так ставки за усіма кредитним лімітами на рахунки, а також за новими кредитами по всіх програмах “проектного” фінансування (кредитними лініями, лізингу та іншими) - знижуються на 1,5% річних.