Новини ринку

Дата з
Дата по
Рекордний прибуток УКРГАЗБАНКУ – з початку року заробили 2,7 млрд грн
За 10 місяців Банк заробив найбільший за всю свою історію чистий прибуток, він склав 2,7 млрд грн. Це майже в 4 рази більше за аналогічний період 2020-го року. За жовтень 2021-го року прибуток склав 994 млн грн.
Ощадбанк видав двотисячний кредит на житло
З початку 2021 року 2 тисячі клієнтів отримали в Ощадбанку іпотечні кредити на загальну суму 1,4 млрд грн. За кількістю наданих кредитів це вдвічі більше ніж за аналогічний період 2020 року. За сумою Ощад перевищив відповідний минулорічний показник майже втричі.
Як Альфа-Банк дарує емоції на висоті 10 тисяч метрів
Альфа-Банк та українська авіакомпанія SkyUp Airlines об’єднали зусилля, щоб дарувати емоції просто неба. У рамках колаборації 1 листопада бренди запускають акцію «Щасливе місце», протягом якої розіграють 100 авіаквитків на 14 напрямків світу.
Арсена Мілютіна призначено на посаду члена правління Ощадбанку, відповідального за роботу з NPL
Згідно з рішенням наглядової ради Ощадбанку від 28 жовтня 2021 року Арсена Мілютіна з 1 листопада призначено на посаду члена правління Ощадбанку, відповідального за роботу з NPL. Таке рішення наглядова рада прийняла за результатами об’єктивного конкурсного відбору. Кандидатуру Арсена Мілютіна погоджено Національним банком України. За умовами контракту термін його роботи на цій посаді становить 3 роки.
Ощадбанк зміцнив лідерство на ринку автокредитування
Ощадбанк продовжує встановлювати нові рекорди з автокредитування: загалом з початку року видано понад 3 млрд грн кредитів, що вдвічі більше, ніж за відповідний період 2020 року. Цей результат зміцнив лідерську позицію банку – з лютого 2021 року Ощад утримує І місце за обсягом таких кредитів на банківському ринку України. За цей час понад 5500 клієнтів стали власниками авто в рамках його кредитних програм.
НБУ змінив вимоги щодо розрахунку нормативів кредитного ризику для банків, які входять до банківської групи
НБУ дозволив банкам, які входять до складу банківської групи, виключати з розрахунку нормативів кредитного ризику 50% загального обсягу операцій з учасником цієї групи.
Ощадбанк та ЄБРР підписали мандатний лист у рамках дорожньої карти приватизації банку
Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) та Ощадбанк досягли згоди щодо спільної роботи, яка допоможе комерціалізувати банк, поліпшити його корпоративне управління та залучити потужного інвестора.
Як буде змінюватися ЄСВ із 2021 по 2024 рік?

Що таке ЄСВ?

Загальнообов'язкове державне соціальне страхування (ЄСВ) – це обов'язковий страховий внесок в Україні, збір якого здійснюється на регулярній основі.

Індекс інфляції в Україні

Індекс інфляції, або індекс споживчих цін. Про що це?

Індекс інфляції – це показник, що характеризує зміни загального рівня цін на товари і послуги, які купує населення для задоволення своїх потреб.

Кредитний портфель Ощадбанку в рамках партнерських програм перевищив 1 млрд грн
Кредитний портфель у рамках партнерських програм для мікро-, малого та середнього бізнесу (ММСБ) Ощадбанку перевищив 1 млрд грн. За результатами дев’яти місяців поточного року за цими програмами бізнес-клієнтам Ощадбанку було видано 720 млн грн. Серед усіх пропозицій найбільшою популярністю користуються програми на придбання сільськогосподарської техніки. Середній термін прийняття рішення щодо кредитування становить чотири робочі дні.
За три квартали 2021 року чистий прибуток Ощадбанку становить 849 млн грн, операційний прибуток дорівнює 4,6 млрд грн
За результатами дев’яти місяців 2021 року Ощадбанк звітує про отримання операційного прибутку в розмірі 4,6 млрд грн; порівняно з аналогічним періодом минулого року цей показник збільшився на 4,2 млрд грн. Водночас від’ємний торговий результат (в основному спричинений посиленням гривні і відповідною індексацією цінних паперів у капіталі Ощаду) дорівнює 3,8 млрд грн. Відповідно, чистий прибуток Ощаду за три квартали становить 849 млн грн.
Forward Bank реалізує віддалену відеоідентифікацію клієнтів і можливість отримати віртуальну картку
Відтепер, щоб отримати картку або кредит, не обов’язково відвідувати відділення банку. Завдяки сервісу відеоідентифікації й електронному підпису документів уже можна миттєво оформити кредитну або дебетову картку через сайт банку чи в мобільному додатку Forward Online.
Альфа-Банк Україна та МХП тепер обмінюються лише електронними документами
Альфа-Банк Україна та агроіндустріальний холдинг МХП повністю перейшли на електронний документообіг між собою, у тому числі за кредитними продуктами. Це дозволило суттєво скоротити час як клієнта, так і банка.
Альфа-Банк пропонує свої послуги в 530 магазинах Київстар
Фізична банківська картка Caméléon від Альфа-Банку Україна тепер доступна в 530 фірмових магазинах Київстар для всіх бажаючих. Додатково приходити у відділення не потрібно. Працівники магазинів оператора допоможуть пройти реєстрацію в цифровому банку Sense SuperApp, а нові клієнти ще й отримають по 50 бонусів від банку та оператора.
Чи очікувати підвищення пенсійних виплат у 2021 році?
Як відомо, влітку поточного року ситуація з пенсійним забезпеченням трохи покращилася, а пов'язано це з тим, що збільшився прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність. Відповідно, мінімальна пенсія теж зросла, попередньо така сума становила 1769 гривень, а зараз сягнула 1854 грн, тобто на 85 гривень більше.
Ощадбанк фінансуватиме придбання сільгосптехніки італійського виробника Maschio Gaspardo за прямою партнерською програмою
Ощадбанк розпочав співпрацю з провідним італійським виробником сільськогосподарської техніки Maschio Gaspardo. Банком та представництвом в Україні Maschio-Gaspardo Ukraine LLC затверджено пряму партнерську програму, за якою аграрії зможуть придбати техніку за зниженою відсотковою ставкою – від 6,54%.
ТИ – МОЖЕШ! Альфа-Банк надихає
Протягом всього останнього року Альфа-Банк Україна динамічно змінювався і змінював уявлення про сучасний банкінг та сервіс: запустив новий цифровий банк Sense SuperApp, який менш ніж за рік набрав мільйон унікальних користувачів, картку Caméléon з нескінченним пільговим періодом і не збирається знижувати темп.
В Україні вирішили поліпшити «індекс щастя» за допомогою усмішок на величезних екранах
Щастя не вимірюється цифрами, але впевненість людей у завтрашньому дні статистика щорічно конвертує у цифру національного індексу щастя. І, порівняно з минулим роком, в українців він зменшився вдвічі. Індекс щастя – це  мільйони усмішок людей, упевнених у собі і своєму майбутньому.