Новини ринку

Дата з
Дата по
Фільтр:
Як працюватимуть банки на травневі свята
Наближаються травневі свята, які цьогоріч припадають на вихідні дні: 1 травня – День праці, 2 травня – Великдень, 9 травня – День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.
Альфа-Банк Україна здійснив першу угоду форвард з фізичною особою
Альфа-Банк Україна першим серед українських банків здійснив угоду форвард з фізичною особою та запропонував відповідний фінансовий продукт. Відтепер клієнти-фізичні особи зможуть здійснювати форвардні угоди, що надають їм можливості страхування валютних ризиків.
Креді Агріколь підписав угоду з ЄБРР та долучився до програми «Кредитна лінія EU4Business-EBRD»
21 квітня Креді Агріколь підписав угоду з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) та долучився до програми «Кредитна лінія EU4Business-EBRD», в рамках якої банк отримає кредит 25 млн євро строком на 4 роки. Мета залучення коштів - підтримати мікро, малий і середній бізнес та розширити їх доступ до лізингових послуг.
Приєднання Ощадбанку до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб не несе принципових змін для клієнтів
Вчора Кабінет Міністрів України схвалив законопроект «Про внесення змін до деяких законів України щодо набуття акціонерним товариством «Державний ощадний банк України» статусу учасника Фонду гарантування вкладів фізичних осіб». Надалі цей проект розглядатиме Верховна Рада України.
ТАСКОМБАНК активно розвиває напрямок роботи з МСБ
ТАСКОМБАНК працює на фінансовому ринку України понад 30 років і відомий як один із лідерів у роботі з корпоративними клієнтами. Стратегічним напрямком діяльності ТАКОМБАНКУ є підтримка представників малого та середнього бізнесу в їх розвитку, оскільки саме вітчизняні підприємства здатні вивести українську економіку на якісно новий рівень. Надання малому та середньому підприємництву доступного, повного і комфортного банківського сервісу є пріоритетним стратегічним завданням ТАСКОМБАНКУ.
Кількість клієнтів мікро-, малого та середнього бізнесу Ощадбанку сягнула 200 тисяч
Двісті тисяч клієнтів мікро-, малого та середнього бізнесу (ММСБ) залучено на обслуговування до Ощадбанку – про досягнення цієї цифри департамент ММСБ відзвітував на початку квітня. Вагому частину цих підприємців та компаній (75 тисяч) вдалося залучити протягом останніх років, відколи обслуговування цього сегмента клієнтів в Ощаді було виділено в окрему бізнес-лінію.
Укрексімбанк уклав перші угоди з інвестування в суверенні єврооблігації України для приватних клієнтів
Укрексімбанк у межах комплексного брокерського обслуговування розпочав придбання державних єврооблігацій за дорученням клієнтів – фізичних осіб. На фондових біржах України банком укладено перші угоди за операціями з борговими цінними паперами, які випускаються Державою Україна та розміщуються на міжнародних ринках.
ПриватБанк став лідером за обсягами інвестиційних та антикризових кредитів в рамках програми “Доступні кредити 5-7-9%”
Як повідомили в Міністерстві Фінансів, ПриватБанк вийшов на лідерські позиції по загальних обсягах виданих інвестиційних та антикризових кредитів з моменту старту програми (тобто без кредитів по “суб-програмі рефінансування вже існуючих кредитів”).
Ощадбанк здійснив рекордний продаж стягнутого майна на СЕТАМ
Ощадбанк реалізував на електронному аукціоні OpenMarket (ДП «СЕТАМ») дві земельні ділянки в Обухівському районі Київської області загальною вартістю 308,5 млн грн. Земельні ділянки мають площу 43 га та призначені для індивідуального садівництва. Це найбільший добровільний продаж стягнутого майна Ощадбанку на електронному майданчику «СЕТАМ».
Креді Агріколь розширює можливості для бізнесу в рамках програми «Доступні кредити 5-7-9%»
Нещодавно до державної програми «Доступні кредити 5-7-9%» були внесені суттєві зміни, завдяки яким представники малого та середнього бізнесу мають ще більше можливостей отримати кредити за процентною ставкою 0% річних або пільговою ставкою 3% річних. Для цього Креді Агріколь та Фонд розвитку підприємництва підписали нові договори.
Україна: ЄІБ та Укрексімбанк розширюють доступ до фінансування у місцевій валюті для МСП завдяки підтримці ЄС

20 млн євро будуть доступні у національній валюті для збільшення можливостей доступного фінансування для малих та середніх підприємств (МСП) в Україні. Ця фінансова операція відбувається за підтримки Європейського Союзу у межах  ініціативи Team Europe, яка має на меті надати сталу допомогу бізнесу, що постраждав через коронакризу.

ПРАВЕКС БАНК запровадив нову послугу з корпоративного управління грошовими операціями.
ПРАВЕКС БАНК пропонує клієнтам нову послугу по управлінню ліквідністю компаній - Автоматичної концентрації коштів на Майстер рахунку. Сервіс також включає швидке та зручне додавання нових рахунків для автоматичного перерахування коштів із заданої групи рахунків на визначений Майстер рахунок головного підприємства.
Михайло Довбенко призначений на посаду Голови Правління АКБ "IНДУСТРIАЛБАНК"
26 лютого 2021 року Михайло Довбенко призначений на посаду Голови Правління АКБ "IНДУСТРIАЛБАНК". Це відбулось у відповідності до рішення Наглядової ради АКБ "ІНДУСТРІАЛБАНК" та погодження Національним Банком України.
КРЕДІ АГРІКОЛЬ БАНК ВІДКРИВ ДЕСЯТЕ ЗА РАХУНКОМ ВІДДІЛЕННЯ НОВОГО ФОРМАТУ У КИЄВІ
Креді Агріколь продовжує розвивати свою мережу. В рамках проекту трансформації відділень банк нещодавно відкрив уже десяте за рахунком відділення нового формату у Києві, яке розташоване за адресою вул. Кирилівська, 127. Відділення оснащене депозитарієм та надає весь перелік послуг для приватних осіб та бізнесу.
Експортно-кредитне агентство та Ощадбанк розпочали співпрацю в рамках державної програми підтримки українського експорту
У вівторок, 23 лютого, виконуючий обов’язки голови правління Експортно-кредитного агентства (ЕКА) Руслан ГАШЕВ та заступник голови правління Ощадбанку Андрій СТЕЦЕВИЧ підписали Угоду про співпрацю в рамках державної програми підтримки експорту товарів та послуг українського виробництва.
Сервіс p2p-переказів Visa Alias тепер працює і в Україні
В Україні запрацював глобальний сервіс онлайн-переказів з картки на картку Visa Alias. Щоб відправити грошові кошти, досить знати номер телефону одержувача. Технологію разом з Visa презентував АТ «ТАСКОМБАНК».
Ощадбанк продовжив дію платіжних карток внутрішньо переміщених осіб до 1 травня 2021 року

Картки Ощадбанку для внутрішньо переміщених осіб, що обслуговуються за тарифним пакетом «Мій рахунок», та термін дії яких спливає під час карантину, не будуть блокуватись до 1 травня 2021 року.

УКРГАЗБАНК у трійці найбільших надавачів фінансового лізингу в Україні
За 2020 рік УКРГАЗБАНК здійснив операцій фінансового лізингу на суму 1,4 млрд грн, а це майже 170% приросту у порівнянні з попереднім роком. Загалом за обсягом нових угод банк посідає третю позицію серед лідерів ринку (за даними Асоціації лізингодавців України).
У 2020 Українці втричі збільшили інвестиції коштів за кордон
За минулий рік українці оформили 34 706 е-лімітів на переказ коштів за кордон, з яких понад 77% (26 719) через ПриватБанк. Як повідомили у банку, у порівнянні з 2019 роком кількість оформлених е-лімітів зросла більше ніж утричі (26 719 проти 7 200). Загальна сума оформлених через ПриватБанк лімітів у 2020 склала у еквіваленті 137,6 млн долл США, а в середньому українці минулого року інвестували за кордон трохи більше 5 тис долл США.
Річний е-ліміт на закордонні інвестиції населення і розміщення коштів на іноземних рахунках збільшено до 200 тис. євро
Національний банк удвічі збільшив е-ліміт для низки валютних операцій фізичних осіб з переказу коштів за кордон або на рахунки юридичних осіб-нерезидентів, відкриті в Україні – до 200 тис. євро.
УКРГАЗБАНК: Минулого року кредитний портфель МСБ зріс на 50%
Минулого року УКРГАЗБАНК приділяв особливу увагу кредитуванню малого та середнього бізнесу, який чи не найбільше постраждав від пандемії та карантинних обмежень. За рік обсяг кредитів, що отримали наші МСБ-клієнти, збільшився на 50% (або 2,5 млрд грн), і в результаті склав 7,7 млрд грн. До речі, 80% кредитів – інвестиційні.  Наразі понад 71 тисяча підприємців сегменту МСБ обрала УКРГАЗБАНК своїм надійним партнером.  Недарма ми абсолютні рекордсмени за кількістю нагород у рейтингу «Лідери фінансування суб'єктів МСБ» за версією журналу «Бізнес».
Ощадбанк п’ятий рік поспіль забезпечує прибуткову діяльність
За попередніми результатами 2020 року (без коригуючих проводок та до аудиторської перевірки) Ощадбанк звітує про обсяг чистого прибутку 2,8 млрд грн  – він є на 2,5 млрд грн більшим, ніж у 2019 році. Починаючи з 2016 року банк продовжує працювати із прибутком. Забезпечення фінансової стабільності було і залишається стратегічним пріоритетом Ощадбанку. Прибутковість капіталу банку (RoE) на кінець 2020 року становить 13,8% та суттєво перевищує відповідний результат 2019 року (1,3%).