Новини ринку

Дата по
Фільтр:
IFC підтримує Укргазбанк для збільшення обсягів фінансування «зелених» проєктів
IFC, підрозділ Групи Світового банку, підтримує Укргазбанк на його шляху до приватизації та збільшення фінансування проєктів у сфері сталої енергетики та енергоефективності, включно з проєктами малих та середніх підприємств.
Акціонер Альфа-Банку компанія ABH Ukraine Limited успішно зареєструвала випуск єврооблігацій на суму 50 млн дол. США
19 січня 2021 року компанія ABH Ukraine Limited – акціонер АТ «АЛЬФА-БАНК», яка володіє 42,4% акцій Банку, здійснила новий випуск єврооблігацій у вигляді нот участі у кредиті (LPN - loan participation notes) обсягом 50 млн дол. США з датою погашення 06 липня 2022 р. (ISIN XS2291907256, строк до 1,5 року) за ставкою 8% річних зі щоквартальною сплатою купонів. Рівень дохідності за випуском відображає поточну ситуацію на міжнародних ринках капіталу.
У 2020 році Ощадбанк надав 4 млрд грн роздрібних кредитів
У 2020 році Ощадбанк встановив власний рекорд з роздрібного кредитування, надавши понад 4 млрд грн кредитів приватним клієнтам. Загальний обсяг кредитного портфеля фізосіб перевищив 12,3 млрд грн. У минулому році банк сфокусувався на розвитку таких ключових напрямів кредитування населення, як іпотечні, авто- та карткові кредити.
Креді Агріколь набув статусу кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг
Креді Агріколь отримав від Національного банку України статус кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг, про що свідчить відповідний запис у Довірчому списку. Наразі такий статус мають всього два комерційних банки в Україні. З часом клієнти Креді Агріколь зможуть отримати послуги кваліфікованого електронного підпису (КЕП) за допомогою системи Клієнт-банк. Це ефективне рішення віддаленої ідентифікації, яке дозволяє компаніям швидко та безпечно перейти на електронний документообіг та позбавляє безлічі паперових документів.
Укрексімбанк відкрив кредитну лінію для будівництва сучасних літаків
За кредитні кошти Укрексімбанку розпочато фінансування проекту будівництва трьох літаків Ан-178 для потреб Збройних сил України. Угоду про це укладено 31 грудня 2020 р. між державним банком та авіабудівним підприємством «Антонов». Напередодні за участі Президента України Володимира Зеленського відбулося підписання Меморандуму між Міністерством оборони та Державним підприємством «Антонов» про співпрацю щодо будівництва літаків та контракту на закупівлю Ан-178.
ПриватБанк лідирує в програмі підтримки малого бізнесу "5-7-9%"
ПриватБанк залишається національним лідером за кількістю наданих малому бізнесу пільгових кредитів. Як повідомили в уряді, від моменту старту програми “Доступні кредити 5-7-9%” до кінця 2020 року ПриватБанк видав 2 188 таких позик, випереджаючи інші банки-послідовники, що найактивніше підтримують малий бізнес, вже на понад +1000 кредитних угод.
Строк дії карток від Райффайзен Банку Аваль продовжено
Райф продовжує піклуватися про своїх клієнтів. Тому власники платіжних карток можуть не хвилюватися – якщо строк дії вашої платіжної картки закінчується у січні 2021 року, ви можете продовжити користуватися нею ще до 28 лютого 2021р. включно.
ТАСКОМБАНК долучився до системи BankID від НБУ
Відтепер клієнти ТАСКОМБАНКУ можуть дистанційно отримувати адміністративні, державні, банківські, фінансові, інші комерційні та некомерційні послуги через спрощену систему віддаленої ідентифікації BankID від НБУ.
Ощадбанк продовжив дію платіжних карток внутрішньо переміщених осіб до 1 березня 2021 року
Картки Ощадбанку внутрішньо переміщених осіб, що обслуговуються за тарифним пакетом «Мій рахунок», термін дії яких спливає під час карантину, не будуть блокуватись до 1 березня 2021 року.
Альфа-Банк Україна підтримує розвиток українського експорту
Альфа-Банк Україна підписав Меморандум про співпрацю з Експортно-кредитним агентством (ЕКА) в рамках державної програми, спрямованої на підтримку експорту товарів українського виробництва. Завдяки такій співпраці Альфа-Банк може розширити існуючі вигідні умови фінансування для середніх і малих експортерів.
«МЕГАБАНК» розпочав приймати документи з порталу Дія
АТ «МЕГАБАНК» долучився до єдиного порталу державних послуг Дія. Завдяки цій співпраці для користувачів порталу – клієнтів «МЕГАБАНКУ» спрощується банківське обслуговування та отримання державних послуг.
Ощадбанк видав малому бізнесу 1 млрд грн кредитів під мінімальні відсотки за партнерськими програмами
Обсяг кредитів, наданих Ощадбанком представникам мікро-, малого та середнього бізнесу в рамках партнерських програм, досяг 1 млрд грн, а кількість партнерів – виробників і постачальників транспортної техніки та обладнання перевищила 200. Такі програми роблять кредити для клієнтів більш доступними – отримати позику можна за ставкою від 0,01% річних у гривні.
Уряд схвалив стратегію розвитку державного Укрексімбанку
Кабінет Міністрів України на засіданні 9 грудня схвалив Стратегію розвитку Державного експортно-імпортного банку України. Оновлена стратегія спрямована на виконання «Основних напрямів діяльності Укрексімбанку на 2020-2024» та передбачає комплексну трансформацію, яка ґрунтується на трьох компонентах, зокрема, на бізнес-моделі, на операційній моделі і фінансовій стійкості.
Дмитро Буц призначений членом правління – директором генерального департаменту з управління ризиками Ощадбанку
Наглядова рада призначила Дмитра Буца новим членом правління – директором генерального департаменту з управління ризиками Ощадбанку. Він виграв відкритий конкурс на цю посаду; термін його перебування на ній становитиме п'ять років. Новий член правління приступає до виконання обов’язків 1 грудня.
Укрексімбанк став Координатором Проекту України та ЄІБ для підтримки агропідприємств
Міністерство фінансів України у взаємодії з Координатором Проекту, яким призначено АТ «Укрексімбанк», розпочало реалізацію кредитної програми для малих та середніх підприємств аграрного сектору в рамках спільного Проекту України та Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) «Основний кредит для аграрної галузі – Україна».
Нові ринки для українських товарів: УКРГАЗБАНК та Експортно-кредитне агентство розвиватимуть експорт
УКРГАЗБАНК та Експортно-кредитне агентство підписали угоду про співпрацю для розвитку українського експорту та допомоги підприємцям сегменту МСБ у роботі на міжнародних ринках.
Новий інструмент для бізнесу: хеджування процентних ризиків у кредитуванні з прив'язкою до облікової ставки
На українському фінансовому ринку з'явився новий інструмент для бізнесу – хеджування процентних ризиків у кредитуванні з прив'язкою до облікової ставки (процентний SWAP). Про це розповів заступник голови правління банку «Південний» Максим Цимбал під час проведення щорічного Форуму фінансових директорів України.
ПриватБанк запустив бота для торговців, які користуються POS-терміналами банку
ПриватБанк запустив нового бота в месенджері Telegram «POS-термінали ПриватБанку», за допомогою якого клієнти послуги еквайрингу зможуть отримати інформацію за операціями в POS-терміналі, перевірити будь-яку транзакцію і отримати її параметри. Новий канал комунікацій з торговцями є насамперед еко-ініціативою, що дозволить економити витрати паперу та зупинити знищення лісів.
Альфа-Банк Україна залучив довгострокове рефінансування НБУ для кредитної підтримки економіки
Альфа-Банк Україна взяв участь у черговому тендері Національного банку України щодо довгострокового рефінансування. За підсумками тендеру банк залучив 2,8 млрд грн строком на 5 років під заставу (в обмін) іноземної валюти (долара США). Відсоткова ставка по залученому ресурсу дорівнює обліковій ставці НБУ і становить 6% річних.
Схвалено основні напрями діяльності Ощадбанку на 2020-2024 роки
На вчорашньому засіданні Кабінет Міністрів України підтримав основні напрями діяльності Ощаду на наступні 5 років. Основним змістом документа є стратегічні цілі, яких банк має досягти протягом цього терміну.
PrivatMoney розширює мережу міжнародних переказів
Міжнародна система грошових переказів PrivatMoney розширила мережу відправки та отримання переказів в Ізраїлі та Туреччині. Як повідомили в ПриватБанку, який є платіжною організацією системи, відтепер партнерами PrivatMoney стали ізраїльська фінансова компанія Neema та провідна турецька фінансова компанія CMT CASH MONEY TRANSFER.
Банк Восток увійшов в оновлений список банків, уповноважених Мінфіном для виплат пенсій та зарплат бюджетникам
Міністерство фінансів України оприлюднило перелік 44 уповноважених банків для виплати пенсій, грошової допомоги, а також заробітної плати працівникам бюджетних установ.
Перша сотня угод з ЄБРР для підтримки українського бізнесу
Сьогодні Укргазбанк здійснив визначну – соту угоду для українського бізнесу у рамках ліміту торговельного фінансування від ЄБРР. Старт роботи з нашим міжнародним партнером відбувся влітку 2019 року із 40 млн доларів США ліміту. Завдяки активній роботі з підтримки міжнародної діяльності наших клієнтів вже навесні 2020 року ліміт був збільшений до 170 млн доларів США. Наразі банк вже реалізував угод на понад 100 млн доларів США.
ОТП Банк приєднався до Державної програми «Доступні кредити 5-7-9» у якості уповноваженого Банку
Програма «Доступні кредити 5-7-9%» реалізується урядом України за ініціативи Президента та впроваджується Фондом розвитку підприємництва з метою надання фінансової державної підтримки суб’єктів мікро-та малого підприємництва.
Банк Восток отримав черговий транш виплати від Мінекономіки за програмою підтримки агропромислового комплексу
3 листопада 2020 року Банк Восток отримав виплату у розмірі близько 7 млн гривень від Мінекономіки за програмою підтримки агропромислового комплексу шляхом здешевлення кредитів, зокрема на користь підприємств – переробників сільгосппродукції.