Новини ринку

Дата з
Дата по
Кредобанк працює з іноземними партнерами над відновленням кредитування українського бізнесу
Кредобанк продовжує роботу над залученням міжнародних ресурсів та підтримки для відновлення кредитування українських підприємств. Днями керівники банку представили механізми кредитування українського бізнесу та свої пропозиції щодо їх урізноманітнення під час зустрічей з міжнародними партнерами в Польщі, Молдові та Україні.
Ощадбанк узяв участь у найбільшій угоді ЕКА
Кредит Запорізькому заводу кольорових сплавів, виданий Ощадбанком, став найбільшим у програмі страхування кредитів Експортно-кредитним агентством (ЕКА). В Ощаді підприємство отримало кредитну лінію в розмірі 3 млн євро строком на 12 місяців. ЕКА застрахувала цю позику на 85% її суми на предмет виконання зобов’язань підприємства перед банком за зовнішньоекономічним контрактом. Згідно з цим контрактом продукція заводу експортуватиметься до країн ЄС.
Задля підтримки бізнесу Ощадбанк не підвищуватиме діючий тариф за еквайринг
Попри підвищення міжнародними платіжними системами ставки інтерчейнджз 1 грудня 2022 року, Ощадбанк продовжує обслуговування торговельних підприємств на діючих пільгових умовах. Враховуючи численні звернення представників рітейлу та потреби бізнесу у воєнний час, з 1 грудня і до кінця поточного року для клієнтів Ощадбанку залишається діючою комісія на рівні 1,3% за приймання платежів.
Ощадбанк прокредитує енергозабезпечення діяльності бізнесу
Ощадбанк запускає кредитний продукт, метою якого є купівля та встановлення обладнання, що забезпечує безперебійну роботу енергосистеми бізнесу, в рамках державної програми «Доступні кредити 5-7-9%».
У мережі банкоматів Ощаду скасовані спеціальні ліміти на зняття готівки для карток інших банків
У зв’язку із кризовою ситуацією в енергетиці, яка спричинила підвищений попит на готівку та тимчасові проблеми із функціонуванням банкоматних мереж на певних територіях, Ощадбанк прирівняв ліміти зняття готівки з карток інших банків до відповідних лімітів, які застосовуються до власних карток банку. Цей крок дозволить всім українцям, без розподілу на клієнтів Ощаду та інших банківських установ, знімати готівку у банкоматній мережі Ощадбанку в обсязі 50 тисяч гривень з однієї картки на добу.
Кредобанк закликає іноземних партнерів інвестувати в український бізнес вже сьогодні
Під час дискусії, що стосувалася ролі підприємств і банків у відбудові України в рамках Європейського фінансового конгресу, що відбувся у Варшаві, голова правління Кредобанку Єжи Яцек Шугаєв закликав міжнародних партнерів інвестувати в український бізнес вже зараз, у час війни.
У Куп'янську запрацював банкомат Ощадбанку
Ощадбанк продовжує повертати фінансове життя на звільненій території Харківщини та підтримувати її мешканців у надскладний час. Днями в прифронтовому Куп'янську, який перебував в окупації з перших днів повномасштабної війни, запрацював банкомат Ощадбанку. Відтак мешканці міста та прилеглих сіл отримали можливість знімати готівку. Банкомат знаходиться у приміщенні ЦНАП за адресою: вул. 1-го травня, буд. 6.
Кредобанк запроваджує онлайн-відкриття рахунків новим клієнтам
Відтепер клієнтом Кредобанку можна стати онлайн без візиту до відділень. За допомогою мобільного додатку банку та застосунку Дія нові клієнти – фізичні особи - можуть за лічені хвилини відкрити банківський рахунок, випустити цифрову картку з безкоштовним обслуговуванням та одразу використовувати її для розрахунків або отримання швидких переказів з Польщі та Європи.
Ощадбанк повертається на Херсонщину
Ощадбанк першим серед банків відновив роботу повноцінного відділення на деокупованій території Херсонщини. 7 листопада запрацювало відділення у смт Нововоронцовка за адресою: пров. Торговий, 3. Приміщення банку було відремонтовано після пошкоджень від вибухової хвилі.
Кредобанк розпочинає співпрацю з ДП «СЕТАМ»
Кредобанк розпочинає співпрацю з ДП «СЕТАМ» – державною системою електронних аукціонів з продажу арештованого і банківського майна. Відповідну угоду, яка дозволить банку безпосередньо виставляти пропозиції на онлайн-аукціоні, було підписано на початку листопада.
Креді Агріколь відмовився від російської мови в усіх каналах обслуговування та комунікації з клієнтами
Від 4 листопада Креді Агріколь остаточно видалив російську мову в усіх каналах обслуговування та комунікації з клієнтами, зокрема на офіційному веб-сайті банку та в мобільному додатку для фізичних осіб СА+. Це логічне завершення процесу, який банк розпочав ще влітку, коли відмовився від підтримки російськомовної версії веб-сайту, залишивши українську та англомовну. Інтернет-банк для юридичних осіб CORPEX підтримує лише українську та англійську версії від самого запуску, який відбувся нещодавно. Можливість вибору російської мови в інтернет-банку для підприємців СA+ Pro вже зникне в наступному оновленні системи за кілька тижнів. У довідковому центрі, соціальних мережах та в інших каналах комунікації спілкування з клієнтами українською за замовчуванням.
Креді Агріколь відновив автокредитування та видав кредитів на суму 200 млн грн
Щоб задовольнити зростаючий попит на придання авто, Креді Агріколь відновив видачу кредитів на купівлю нових авто. Активність ключових партнерів-автодилерів на ринку також сприяла запуску фінансування. Банк видав кредитів на суму 200 мільйонів гривень.
Ощадбанк видав 100 млн грн іпотечних кредитів
З моменту відновлення іпотечного кредитування Ощад кілька місяців практично єдиний працював на цьому ринку. Як повідомив заступник голови правління Ощадбанку Антон Тютюн, наразі банк видав кредитів на придбання житла на загальну суму 100 млн грн.
1 мільйон євро від Банку Львів та Оксфаму для бізнесів, які допомагають постраждалим від війни
Банк Львів і його однойменний благодійний фонд разом з міжнародним гуманітарним агентством Оксфам оголошують про унікальну партнерську грантову програму, спрямовану на підтримку малого бізнесу, що займається благодійністю та допомагає постраждалим через війну українцям.
З 26 жовтня в Ощадбанку можна буде відкрити новий вид депозиту, що допоможе уникнути ризику девальвації
Починаючи з 26 жовтня клієнти Ощадбанку зможуть відкрити новий вид валютного депозиту, за допомогою якого матимуть змогу убезпечити свої гривневі заощадження від ризику курсових коливань. Цей продукт запроваджено в рамках ініціативи НБУ, що покликана створити додаткову альтернативу вкладенню коштів у готівкову іноземну валюту і таким чином знизити попит на цьому ринку.
Як Креді Агріколь підтримує суспільство, клієнтів та співробітників під час війни
З початком війни в Україні Креді Агріколь має активну соціальну позицію, спрямував зусилля на підтримку клієнтів, співробітників і суспільства. Загалом за 8 місяців банк спрямував майже 20 млн гривень на різні благодійні проекти, здебільшого на придбання медичного обладнання для лікарень за підтримки благодійного фонду Твоя опора.
Ощадбанк закликає до свідомого зниження енергоспоживання
Ощадбанк як соціально відповідальний бізнес свідомо споживає електроенергію  та закликає інші бізнеси до економного використання цього ресурсу. Банк вимикає свої вивіски, дахову та іншу світлову рекламу, екрани та інші рекламні конструкції, які потребують надлишкового споживання електроенергії.
Креді Агріколь лідер рейтингу соціальної відповідальності серед банків за версією Стандарт-Рейтинг
Креді Агріколь посів перше місце рейтингу соціальної відповідальності банківського сектору, який підготував Стандарт-Рейтинг за підсумками першого півріччя 2022 року. Рейтингове агентство відзначило внесок банку в підтримку економіки України. Банк сплатив наперед податків на 100 млн грн, а в рамках державної програми «Доступні кредити 5–7–9%» надав біля 1,2 млрд грн кредитів, більшу частину з яких отримали представники агробізнесу. В цілому Стандарт-Рейтинг зафіксував більше 20 ініціатив Креді Агріколь на підтримку українців під час війни.
У рамках програми єРобота за участю Ощаду профінансовано понад 600 інвестиційних проектів
Загальна кількість інвестиційних проектів, що отримали фінансування в рамках державної програми єРобота, вже становить 641. Загальна сума отриманих інвестицій – 192,2 млн грн. Найбільшу кількість проектів профінансовано в рамках напряму «Своя справа» (мікрогранти) – 627. По 7 проектів профінансовано за напрямами «Новий рівень» (розвиток переробних підприємств) та «Свій сад/своя теплиця». Загалом фахівці Ощадбанку проаналізували 12 513 заявок на участь у програмі.
Фермери західних областей України отримали фінансову підтримку від ЄС в межах додаткового компоненту Програми “FinancEast”
Агропідприємства з Львівської та Івано-Франківської областей отримали компенсацію витрат на закупівлю мінеральних добрив для посівної кампанії 2022
Ощадбанк надаватиме українцям доступні іпотечні кредити за державною програмою єОселя
Ощад є лідером іпотечного ринку і до сьогодні був практично єдиним, який надавав українцям кредити на придбання житла протягом останніх місяців. У жовтні Ощадбанк стає учасником нової державної програми доступного іпотечного кредитування єОселя за ініціативи Президента України. Наразі єОселя працює в тестовому режимі. Триває робота над її технічним доопрацюванням для запуску в застосунку «Дія».
АТ «РВС БАНК» завчасно погасив кредит рефінансування перед НБУ на суму понад 2 млрд грн з початку російської агресії
Активи банку станом на 1 вересня 2022 року складали 2 955,5 млн грн. Їхньою основною складовою є ОВДП 1765,9 млн, надані кредити 336,2 млн грн, кошти на кор.рахунках 134,2 млн грн, депозитні сертифікати НБУ 150 млн.
Кредобанк зберігає лідерство в рейтингу надійності банківських депозитів від РА "Стандарт-Рейтинг"
Кредобанк посів першу позицію в рейтингу надійності депозитів українських банків за підсумками першого півріччя 2022 року за версією рейтингового агентства «Стандарт-Рейтинг».
«RwS bank» завчасно погасив рефінансування від НБУ на суму 555 млн грн
Кредити рефінансування від регулятора були отримані банком в декілька траншей та більшість із них повернуті завчасно. З початку військової агресії проти України банк погасив кредити рефінансування перед НБУ на суму 1,6 млрд грн.
Креді Агріколь запустив новий інтернет-банк для бізнесу CORPEX
Креді Агріколь запустив CORPEX - новий високотехнологічній інтернет-банк для юридичних осіб та підприємців. Це зручний та повнофункціональний інструмент управління фінансами в онлайн-режимі. Завдяки CORPEX бізнес може швидко та легко виконувати будь-які операції по управлінню своїми фінансами та витрачати менше часу на рутинні задачі, а сконцентруватися на вирішенні стратегічних питань. Потужна платформа, на базі якої реалізовано інтернет-банк, дозволяє нам постійно вдосконалювати систему у відповідь на потреби наших клієнтів та вимог часу. Це повністю відповідає меті створити повноцінну цифрову екосистему з надання банківських послуг безпосередньо у особистому кабінеті користувача та заощадити його час на відвідування відділення банку.