Новини ринку

Дата з
Дата по
Майже 700 млн гривень - чистий фінансовий результат Креді Агріколь Банку за 1-е півріччя 2021 р.
Дохідність Креді Агріколь Банку повернулася на докризовий рівень. Протягом першого півріччя 2021 року банк майже подвоїв свій чистий прибуток порівняно з аналогічним періодом 2020 року, і його чистий результат сягнув близько 700 млн грн, що підтверджує надійність і стійкість бізнес-моделі банку.
Кредобанк видав іпотечних кредитів на суму понад один мільярд гривень
Станом на 10 серпня 2021 року Кредобанк з початку цього року видав 1 300 іпотечних кредитів на суму понад один мільярд 100 тисяч гривень. Зокрема, у рамках дії державної програми «Доступна іпотека під 7%» від моменту старту програми банком видано 170 позик на суму понад 145 млн гривень.
PKO Bank Polski визнано одним із найстійкіших банків Європи
Європейське управління з питань банківського нагляду (European Banking Authority, EBA) оголосило PKO Bank Polski S.A, акціонера Кредобанку, одним з найбільш стійких банків у Європі до негативних макроекономічних сценаріїв. Результати щорічного європейського стрес-тестування ЕВА опублікувала наприкінці липня 2021 року.
ОТП Банк рефінансує кредити українських підприємств, отримані закордоном, на кращих умовах, — В. Мудрий
ОТП Банк готовий рефінансувати кредити українських підприємств у закордонних банках на більш вигідних для них умовах. Про це повідомив голова правління ОТП Банку Володимир Мудрий.
ТАСКОМБАНК запускає доступну іпотеку під 7%
ТАСКОМБАНК та Фонд розвитку підприємництва підписали угоду щодо приєднання Банку до державної програми кредитування «Доступна іпотека під 7%». Незабаром доступні кредити на житло можна буде оформити в будь-якому відділенні ТАСКОМБАНКУ.
Ощадбанк вітає прийняття за основу законопроекту про його вступ до Фонду гарантування вкладів
30 червня 2021 року Верховна Рада України прийняла за основу законопроект №5542-1 «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення стабільності системи гарантування вкладів фізичних осіб», згідно з яким заплановано приєднання Ощадбанку до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, а гарантії за банківськими вкладами громадян підвищаться на першому етапі до 400 тис. грн, а згодом – до 600 тис. грн.
ПриватБанк перерахував до бюджету 19,4 млрд грн дивідендів за 2020 рік
18 червня ПриватБанк у повному обсязі перерахував до держбюджету 19,4 млрд грн дивідендів, спрямованих на виплату акціонеру банку – державі. Як повідомила голова наглядової ради банку Шерон Іскі, за три останніх роки після націоналізації ефективна робота ПриватБанку принесла держбюджету дивідендів на суму 55,4 млрд грн.
Райффайзен Банк Аваль стає Райффайзен Банк
Із 17 червня 2021 року Акціонерне товариство «Райффайзен Банк Аваль» офіційно змінює свою назву на Акціонерне товариство «Райффайзен Банк» з відповідними змінами у статуті банку та державному реєстрі.
ОТП Банк планує стати інвестиційним брокером для своїх клієнтів
ОТП Банк знаходиться на фінальному етапі підготовки усіх процедур й процесів до вимог MiFID II (Директива), що вступають у дію з 01.07.2021р., що дозволить йому інтегруватися у міжнародний інвестиційний ринок та продовжити посідати лідируючі позиції в інвестиційному банкінгу, що підтверджується авторитетними міжнародними дослідженнями. Про це повідомила Вікторія Мислива, керівник напряму Private Banking ОТП Банку на круглому столі «Private banking чи преміальне обслуговування: як змінився ринок обслуговування заможних українців від початку карантину», організованого Фінансовим Клубом.
ЄБРР надає кредит УКРГАЗБАНКУ для сприяння розвитку українського бізнесу
Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) та Європейський Союз надають нові кошти для підтримки мікро-, малих та середніх підприємств (ММСП) в Україні. Кошти кредиту ЄБРР на суму до еквівалента €25 млн у гривні для одного з ключових українських кредиторів УКРГАЗБАНКУ призначаються для видачі кредитів місцевим компаніям на модернізацію технологічних процесів та обладнання, а також упровадження належних підходів у сфері охорони праці та здоров’я.
Ощадбанк та Mastercard зробили український фільм «Пульс» інклюзивним
Люди з вадами зору та слуху зможуть ознайомитися з новою українською кінострічкою «Пульс», прем'єрний показ якої відбудеться 2 червня 2021 року в рамках кінофестивалю «Молодість». Спеціальний звукоопис для незрячих та адаптовані субтитри для нечуючих, профінансовані Ощадбанком та Mastercard, дають можливість долучитись до перегляду кіно максимально широкому колу людей. Фільм «Пульс» – одна з перших українських стрічок, які супроводжуються подібними технологіями. Ця біографічна спортивна драма ґрунтується на реальній історії української чемпіонки Оксани Ботурчук. В українських кінотеатрах фільм стартує 22 липня.
Світовий банк додатково надасть Укрексімбанку 100 млн доларів США для підтримки українського експорту
Рада виконавчих директорів Світового банку 28 травня затвердила надання Укрексімбанку позики у сумі 100 млн доларів США, кошти якої будуть використані для цільового середньо- та довгострокового кредитування експортно-орієнтованих малих та середніх підприємств.
Ощадбанк збільшив обсяги кредитування за партнерськими програмами для МСБ удвічі
З початку 2021 року бізнес-клієнти Ощадбанку отримали за партнерськими програмами понад 200 кредитів на загальну суму 250 млн грн. Порівняно з аналогічним періодом 2020 року обсяг таких кредитів збільшився майже вдвічі. Кредитний портфель банку за партнерськими програмами досяг 670 млн грн. Найбільше такими програмами скористались сільськогосподарські підприємства з Вінницької, Чернівецької, Сумської, Донецької, Луганської та Тернопільської областей.
Як працюватимуть банки на травневі свята
Наближаються травневі свята, які цьогоріч припадають на вихідні дні: 1 травня – День праці, 2 травня – Великдень, 9 травня – День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.
Альфа-Банк Україна здійснив першу угоду форвард з фізичною особою
Альфа-Банк Україна першим серед українських банків здійснив угоду форвард з фізичною особою та запропонував відповідний фінансовий продукт. Відтепер клієнти-фізичні особи зможуть здійснювати форвардні угоди, що надають їм можливості страхування валютних ризиків.
Креді Агріколь підписав угоду з ЄБРР та долучився до програми «Кредитна лінія EU4Business-EBRD»
21 квітня Креді Агріколь підписав угоду з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) та долучився до програми «Кредитна лінія EU4Business-EBRD», в рамках якої банк отримає кредит 25 млн євро строком на 4 роки. Мета залучення коштів - підтримати мікро, малий і середній бізнес та розширити їх доступ до лізингових послуг.
Приєднання Ощадбанку до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб не несе принципових змін для клієнтів
Вчора Кабінет Міністрів України схвалив законопроект «Про внесення змін до деяких законів України щодо набуття акціонерним товариством «Державний ощадний банк України» статусу учасника Фонду гарантування вкладів фізичних осіб». Надалі цей проект розглядатиме Верховна Рада України.
ТАСКОМБАНК активно розвиває напрямок роботи з МСБ
ТАСКОМБАНК працює на фінансовому ринку України понад 30 років і відомий як один із лідерів у роботі з корпоративними клієнтами. Стратегічним напрямком діяльності ТАКОМБАНКУ є підтримка представників малого та середнього бізнесу в їх розвитку, оскільки саме вітчизняні підприємства здатні вивести українську економіку на якісно новий рівень. Надання малому та середньому підприємництву доступного, повного і комфортного банківського сервісу є пріоритетним стратегічним завданням ТАСКОМБАНКУ.
Кількість клієнтів мікро-, малого та середнього бізнесу Ощадбанку сягнула 200 тисяч
Двісті тисяч клієнтів мікро-, малого та середнього бізнесу (ММСБ) залучено на обслуговування до Ощадбанку – про досягнення цієї цифри департамент ММСБ відзвітував на початку квітня. Вагому частину цих підприємців та компаній (75 тисяч) вдалося залучити протягом останніх років, відколи обслуговування цього сегмента клієнтів в Ощаді було виділено в окрему бізнес-лінію.