Новини ринку

Дата з
Дата по
Ощадбанк у 2021 році продемонстрував прибуток та поліпшення операційних результатів
Ощадбанк у 2021 році продемонстрував значне поліпшення операційних показників, стабільну прибуткову діяльність та зростання бізнесу*. Так, операційний прибуток Ощадбанку за результатами 2021 року становить 5,6 млрд грн, що в рази більше за результат попереднього року. З урахуванням від’ємного торгового результату 4,4 млрд грн, який спричинено посиленням гривні та відповідною індексацією цінних паперів у портфелі Ощаду, чистий прибуток становить 1,1 млрд грн, що значно перевищує запланований показник.
Fitch Ratings підвищило рейтинги Альфа-Банку Україна
26 січня рейтингове агентство Fitch Ratings підвищило довгострокові кредитні рейтинги Альфа-Банку Україна за міжнародною шкалою до рівня “B”, прогноз «Стабільний». За національною шкалою кредитний рейтинг Банку підняли до рівня “A(ukr)”. Також Fitch Ratings підвищило рейтинг стійкості Альфа-Банку Україна до рівня “b”.
Банки відзначають рекордне зростання попиту на бізнес-кредити та прогнозують збільшення обсягів і поліпшення якості кредитних портфелів
- Респонденти відзначили тривале зростання попиту на позики з боку домогосподарств, рекордне зростання – з боку бізнесу, а також зберегли очікування подальшої активізації попиту на гривневі кредити, позики МСП та іпотеку.
Клієнти Ощаду підключили вже близько 2 тисяч POS-терміналів із фіскалізацією
Ощадбанк надає фізичним особам-підприємцям кілька можливостей для використання в роботі ПРРО, застосування яких стало обов’язковим з 1 січня 2022 року для ФОПів другої-четвертої груп.
Портрет українського інвестора: хто купує акції міжнародних компаній у цифровому банку Sense SuperApp
Аналітики Альфа-Банку Україна склали портрет українського інвестора. Основа – дані клієнтів, які купують та продають акції міжнародних компаній у Sense SuperApp. Цією можливістю вже скористалися тисячі клієнтів. У пілотній групі, яка тестувала новий функціонал з 28 грудня 2021 року до 10 січня 2022 року, було зареєстровано понад 11 тис клієнтів. Наразі функціонал доступний для всіх клієнтів банку.
У 2021 році Ощад збільшив обсяги іпотечного кредитування у 2,5 разу
Протягом 2021 року Ощадбанк надав клієнтам понад 2,5 тис. іпотечних кредитів на загальну суму 1,89 млрд грн. Це в 2,5 разу більше за показник 2020 року. У грудні банк встановив власний рекорд, надавши найбільшу кількість кредитів на придбання житла за останні п’ять років: 303 позики на суму понад 261 млн грн. Ощад стабільно займає друге місце як загалом на ринку іпотечного кредитування, так і за програмою «Доступна іпотека 7%». У рамках цієї програми банк профінансував 289 позичальників на суму 252 млн грн.
IFC оголошує про партнерство з Альянс банком, щоб розширити кредитування малого бізнесу в Україні і прискорити економічне відновлення
Щоб покращити доступ до фінансування та прискорити зростання малих і середніх підприємств (МСП), IFC розпочинає співпрацю з українським АТ «Банк Альянс». Інвестиційна та консультативна підтримка IFC допоможе банку збільшити кредитування підприємств малого бізнесу, що дасть їм можливість підвищити конкурентоспроможність, зберегти та створити нові робочі місця, і прискорити економічне зростання України в цілому.
Альфа-Банк Україна відкрив розділ інвестиції у цифровому банку Sense SuperApp для всіх клієнтів. Пілотний проєкт успішно завершено
Альфа-Банк Україна відкрив спеціальний розділ «Інвестиції» у цифровому банку Sense SuperApp. Тепер всі клієнти банку можуть придбати акції міжнародних компаній, які мають високий інвестиційний рейтинг. Раніше такою можливістю вже скористалися понад 11 тис учасників пілотної групи.
Свята закінчилися, і наразі активувався не лише діловий світ, але й шахраї
Приміром, аферисти активно «полюють» на клієнтів «Нової Пошти», виманюють конфіденційну інформацію. Аби ви не стали жертвою шахраїв, «Нова Пошта» надала рекомендації, що допоможуть безпечно купувати, користуватися мобільним додатком та особистим кабінетом.
Креді Агріколь презентує візуальний гід «Фінанси для аграрія» створений у партнерстві з Top Lead і Baker Tilly
Креді Агріколь ділиться своєю фінансовою і аграрною експертизою та презентує візуальний гід «Фінанси для аграрія», який створений у партнерстві з контент-маркетинговою агенцією Top Lead та провідною аудиторською компанією Baker Tilly. Команда банку взяла активну участь у підготовці контенту для довідника.
Ощадбанк запустив перший голландський аукціон з продажу права вимоги за кредитом
Ощадбанк пропонує придбати на аукціоні право грошової вимоги за кредитним договором з ТОВ «УКРКАВА» та за договорами забезпечення (іпотечними, застави, поруки) за цим кредитом. Основним предметом забезпечення за угодою є завод з виробництва кави. Також як заставу за цією позикою оформлено  комплекс складських приміщень із земельною ділянкою. Обидва об’єкти знаходяться в Одеській області.
Клієнти Альфа-Банку Україна почали купувати акції через цифровий банк Sense SuperApp. Статистика перших годин роботи
28 грудня клієнти Альфа-Банку, які зареєструвалися у пілотну групу з інвестицій, отримали можливість купувати акції міжнародних компаній прямо у цифровому банку Sense SuperApp. За кілька годин з моменту відкриття функціоналу клієнти здійснили 185 угод із купівлі акцій на суму 1,6 млн грн. 80% клієнтів придбали по 1-2 акції, середній чек становив 8600 грн, а найбільшою популярністю користувалися акції Pfizer, Apple, Coca-Cola, Bank of America, Intel, Microsoft, Facebook.
Альфа-Банк Україна запускає 10% кешбеку на мобільні послуги Київстар в Sense SuperApp
З 23 грудня 2021 року всі клієнти цифрового банку Sense SuperApp із номером Київстар зможуть отримувати 10% кешбеку на послуги мобільного зв'язку. Нова бонусна пропозиція – продовження стратегічної співпраці між мобільним оператором та банком.
Заробітна плата в Києві
Київ займає перше місце за рівнем зарплат. Розглянемо ринок праці та проаналізуємо, які професії найбільш затребувані та на які оклади наразі можуть розраховувати фахівці.
Державний борг, звідки він береться?

Структура державного боргу

Першопричина виникнення державного боргу – дефіцит державного бюджету.

«Дефіцит» утворюється, коли надходження до бюджету виявляються нижчими за заплановані витрати. Просто скоротити бюджет – зазвичай не варіант (хоча в екстрених випадках таке скорочення – «секвестр» – можливе), адже витрати держави є виправданими та необхідними для подальшого функціонування і розвитку.

Клієнти Ощадбанку можуть оформити картку єПідтримка для отримання 1000 грн за вакцинацію
Відсьогодні клієнти Ощадбанку, що мають у застосунку «Дія» зелений COVID-сертифікат про дві дози вакцинації, можуть оформити в Ощад 24/7 картку єПідтримка для отримання 1000 грн державної допомоги.
Альфа-Банк Україна запускає картку для виплати тисячі гривень за повний курс вакцинації
Картка буде доступною новим та наявним клієнтам Альфа-Банку Україна. Програма з виплатою тисячі гривень на картку розпочнеться 19 грудня та триватиме протягом усього наступного року.