Новини ринку

Дата з
Дата по
Національний банк відкрив рахунок для гуманітарної допомоги українцям, постраждалим від російської агресії
Поточний рахунок відкрито Міністерству соціальної політики України. Він використовуватиметься для зарахування благодійної допомоги з України та з-за кордону.
Національний банк України перерахував на потреби Національної гвардії України 450 млн грн, зібраних на спецрахунок для збору коштів для допомоги Українській Армії
Кошти будуть спрямовані для забезпечення обороноздатності нашої держави – озброєння, техніку, продукти харчування, медикаменти та інші речі, потрібні українським захисникам.
Запустили нову послугу в Дії — відтепер можна переказати кошти нашій армії прямо в застосунку
Усі донати підуть у фонд “Повернися живим”. Потрібно натиснути Документи — Допомогти армії. Як завжди, все в кілька кліків. Послуга доступна для користувачів IOS та Android.
Ощадбанк – найбільший кредитор муніципалітетів у 2021 році
У 2021 році Ощадбанк надав найбільшу серед українських банків кредитну підтримку органам місцевого самоврядування – як за сумою укладених нових угод (3,9 млрд грн), так і за обсягом відповідного кредитного портфеля. З початку 2021 року він збільшився на 75% та становить на початок 2022 року 5,6 млрд грн.
Клієнти Альфа-Банку Україна отримали перші виплати дивідендів за акціями міжнародних компаній
Клієнти Альфа-Банку Україна, які інвестують в акції міжнародних компаній через Sense SuperApp, вже отримали виплати дивідендів на свої валютні рахунки. Apple стала першою компанією, яка виплатила своїм акціонерам квартальні дивіденди. На розрахункову дату клієнти Альфа-Банку тримали 1441 акцію Apple.
Альфа-Банк Україна визнано найкращим ощадним та роздрібним банком України 2022
Альфа-Банк Україна відзначений двома нагородами у рейтингу «Банки року – 2022» за версією інформаційного агентства «Фінансовий клуб». Банк став кращим «Ощадним банком для населення» та «Роздрібним банком» серед великих банків з іноземним капіталом. Церемонія нагородження відбулася під час конференції VIII Legal Banking Forum.
Forward Bank отримав дві нагороди у номінаціях рейтингу «Банки 2022 року» серед невеликих банків з іноземним капіталом
Forward Bank отримав першість у номінаціях «Роздрібний банк» та «Прибутковий банк» на щорічній церемонії нагородження VIII LEGAL BANKING FORUM,  організованої «Фінансовим клубом» та видавництвом «Юридична практика».
Personal finance management – нова функція у Sense SuperApp
У новому оновленні цифрового банку Sense SuperApp Альфа-Банку Україна для користувачів стала доступна функція Personal finance management, яка дозволяє налагодити контроль особистих витрат та налаштувати моделі та категорії витрат.
Сплатити комунальні послуги тепер можна карткою єПідтримка від Альфа-Банку Україна
З 14 лютого 2022 року клієнти Альфа-Банку Україна від 60 років зможуть сплатити комунальні послуги коштами з картки єПідтримка. Також для всіх клієнтів додається ще одна категорія, на яку можна витратити 1000 гривень від держави, а саме – передплата періодичних друкованих видань в «Укрпошті», МСС код – 9402.
Ощадбанк – найкращий преміальний банк України – Euromoney
Ощадбанк став найкращим преміальним банком України за результатами дослідження Euromoney – Private Banking and Wealth Management Survey 2022, посівши І місце в номінації Best Private Bank and Wealth Manager ServicesOverall. Результати рейтингу оприлюднено на сайті Euromoney.
Ощадбанк розпочав оформлення карток «єПідтримка» для підлітків
Підлітки від 14 років, які є клієнтами Ощаду та мають зелений COVID-сертифікат про вакцинацію у застосунку «Дія», можуть відкрити в мобільному додатку Ощад 24/7 картку «єПідтримка» для отримання 1000 грн від держави.
Альфа-Банк Україна запропонував МСБ технологічну заміну касовому апарату
Альфа-Банк Україна запропонував клієнтам МСБ встановити новий багатофункціональний Android POS-термінал. Комплексне рішення об'єднує відразу три ключові функціонали в одному пристрої: POS-термінал, рішення для автоматизації каси та фіскальний апарат у межах партнерського додатку Е-ЧЕК.
Альфа-Банк Україна розпочав оформлювати картки єПідтримка підліткам
З 7 лютого підлітки віком від 14 до 18 років можуть оформити в Альфа-Банку Україна картку для виплати 1000 грн за повний курс вакцинації. Для цього необхідно мати паспорт громадянина України (ID-картка) та ІПН.
Forward Bank реалізував можливість дистанційного підписання документів клієнтами у мобільному банку
Відтепер, для оформлення банківських продуктів, існуючим клієнтам банку доступна функція підписання документів через додаток Forward Online. Для тих, у кого не встановлений додаток, є можливість підписувати договори у веб-версії Forward Online за допомогою Дія.Підпису.
Відбулася презентація маркетплейсу фінансових послуг на Дія.Бізнес, організована НАБУ спільно з Офісом з розвитку підприємництва та експорту
Зазначимо, що Офіс працює над створенням маркетплейсу фінансових інструментів для малих і середніх підприємств (МСП), що надаватиме в зручному та простому форматі можливість МСП вибрати для себе найцікавішу пропозицію на ринку фінансових послуг. Маркетплейс слугуватиме ланкою, що зв’язує МСП із постачальниками фінансових послуг – банками – шляхом можливості звернення до банку безпосередньо через лінк у маркетплейсі на Дія.Бізнес.
Корпорація Nefco стала новим акціонером Банку Львів
Північна Екологічна Фінансова Корпорація (Nordic Environment Finance Corporation, Nefco) — новий акціонер Банку Львів з часткою 13,94% у статутному капіталі, при цьому статутний капітал збільшився на 270 мільйонів гривень. Поява нових інвестицій підкріплює впевненість акціонерів у подальшому зростанні та розвитку банку.
Понад 76 млн грн – саме стільки склав обсяг торгів акціями у додатку Sense SuperApp. Результати першого місяця роботи розділу «Інвестиції»
Вже місяць клієнти Альфа-Банку Україна можуть інвестувати у акції міжнародних компаній. Загальний обсяг торгів (купівель та продажів акцій) склав понад 76 млн грн. Найбільшою популярністю серед клієнтів користувалися акції Apple, Intel, Coca-Cola, Pfizer, СSX та Microsoft. Середній портфель інвестора складається з акцій 3-4 компаній на суму близько 50 тис грн. Мінімальна угода за цей місяць – придбання однієї акції за 936 грн, максимальна – купівля 450 акцій за 2,7 млн грн.
Forward Bank: Зустрічайте «Кльовану вигоду» у лютому!
Обирайте самостійно три категорії програми лояльності та необмежену кількість акційних пропозицій від партнерів Forward Bank у Forward online, здійснюйте оплату КОКО КАРД та отримуйте до 10% кешбеку за свої розрахунки!
Експерти Arzinger долучилися до створення звіту ЄБРР про фінансове оздоровлення бізнесу
Arzinger виступив юридичним партнером ЄБРР у підготовці інтерактивного звіту ЄБРР про фінансове оздоровлення бізнесу, комплексного міжюрисдикційного аналізу інструментів фінасового оздоровлення бізнесу в 40 країнах, що розвиваються. Над проектом працювала команда практики реструктуризації та банкрутства Arzinger у складі партнера Олександра Плотнікова та радника Антона Молчанова.
Ощадбанк у 2021 році продемонстрував прибуток та поліпшення операційних результатів
Ощадбанк у 2021 році продемонстрував значне поліпшення операційних показників, стабільну прибуткову діяльність та зростання бізнесу*. Так, операційний прибуток Ощадбанку за результатами 2021 року становить 5,6 млрд грн, що в рази більше за результат попереднього року. З урахуванням від’ємного торгового результату 4,4 млрд грн, який спричинено посиленням гривні та відповідною індексацією цінних паперів у портфелі Ощаду, чистий прибуток становить 1,1 млрд грн, що значно перевищує запланований показник.
Fitch Ratings підвищило рейтинги Альфа-Банку Україна
26 січня рейтингове агентство Fitch Ratings підвищило довгострокові кредитні рейтинги Альфа-Банку Україна за міжнародною шкалою до рівня “B”, прогноз «Стабільний». За національною шкалою кредитний рейтинг Банку підняли до рівня “A(ukr)”. Також Fitch Ratings підвищило рейтинг стійкості Альфа-Банку Україна до рівня “b”.