Ощадбанк заявив про вихід з Асоціації Українських банків

Цього вівторка, 18 жовтня, Правлінням Ощадбанку прийнято рішення про добровільний вихід з Асоціації Українських банків, в порядку визначеному її статутом

"На наше переконання АУБ, яка згідно зі статутом «спрямована на сприяння створенню та удосконаленню правової бази банківської діяльності» вже давно не виконує покладені на неї функції", - йдеться у повідомленні найбільшого державного банку. Діяльність Асоціації можна кваліфікувати як неефективну, оскільки вона не займається аналізом законотворчої діяльності, не аналізує правозастосовну практику з метою виявлення проблемних питань, не виконує основне статутне завдання щодо захисту прав та інтересів банків – членів Асоціації. Зважаючи на це, Ощадбанк ще у 2012 році припинив активну участь у діяльності Асоціації та сплату внесків.

Також у повідомленні Ощадбанку вказується, що до до офіційного припинення співпраці Правління банку спонукали публічні заяви очільника Асоціації п.Сугоняко. "Ми залишаючись послідовними прихильниками професійноі дискусіі та конструктивного обговорення самих складних тем функціонування банківської системи і напрацювання відповідальних рішень, тому категорично не сприймаємо намагання втягнути банківську систему в чергову хвилю популізму та політичні інсинуації. Це не припустимо і може мати вкрай критичні наслідки для банківської системи та знищити перши здобутків на шляху встановлення стабільності економіки країни", - переконані в Ощадбанку.