ОТП Банк планує стати інвестиційним брокером для своїх клієнтів

ОТП Банк знаходиться на фінальному етапі підготовки усіх процедур й процесів до вимог MiFID II (Директива), що вступають у дію з 01.07.2021р., що дозволить йому інтегруватися у міжнародний інвестиційний ринок та продовжити посідати лідируючі позиції в інвестиційному банкінгу, що підтверджується авторитетними міжнародними дослідженнями. Про це повідомила Вікторія Мислива, керівник напряму Private Banking ОТП Банку на круглому столі «Private banking чи преміальне обслуговування: як змінився ринок обслуговування заможних українців від початку карантину», організованого Фінансовим Клубом.

Також, як повідомила В.Мислива, материнський банк OTP Bank в Угорщині, продовжуючи стратегію подальшого розвитку Private Banking, у 2021 році створив окремий підрозділ, Global Markets Directorate, що буде безпосередньо займатися створенням кращих інвестиційних пропозицій, аналізом світових тенденцій, управлінням капіталом клієнтів рівня Private Banking.

«Загальне групове рішення приводить до єдиних критеріїв сегментації, продуктовому ряду та сервісам для клієнтів Private Banking, напевно, з урахуванням особливостей та культури локальних ринків. Основний акцент спрямований на інвестиційну діяльність, податкове консультування, структурування складних угод — послуги, що є ключовими для клієнтів», — повідомила вона.

Як вважає В. Мислива, період карантинних обмежень, зокрема, неможливість мандрувати, посилили зацікавленість клієнтів до цих послуг, адже дали можливість зосередитися на інвестуванні та нарощенні капіталу.