OTP Bank Plc. придбав банк в Албанії

Материнський банк OTP Group - OTP Bank Plc. підписав угоду про придбання контрольного пакету акцій (88,89%) Banka Société Générale Albania, албанської дочірньої структури Société Générale Group.

Завдяки цьому придбанню OTP Group не тільки виходить на новий ринок, розширюючи географію своєї присутності до десяти країн, а й істотно зміцнює свої ринкові позиції в регіоні.

Функціонуючи як універсальний банк, що активно розвиває як роздрібний, так і корпоративний напрямок, Banka Société Générale Albania є п'ятим за величиною банком на ринку Албанії з ринковою часткою близько 6%.

Фінансове закриття операції заплановане на четвертий квартал 2018 року за умови отримання всіх необхідних регулятивних погоджень.

Нагадаємо, сильні капітальні позиції, вражаючий успіх антикризової програми і амбітна, але вдало реалізована стратегія розширення, дозволили найбільшому угорському банку OTP Bank Plc. стати «Кращим банком в Угорщині», а OTP Group - єдиній корінний банківській групі Центральної Європи - стати володарем нагороди «Кращий банк в Центрально-Східній Європі» за результатами щорічного дослідження Awards for Excellence 2018, проведеного авторитетним міжнародним фінансовим виданням Euromoney.

АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «ОТП БАНК» - один з найбільших вітчизняних банків, визнаний лідер фінансового сектора України. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу. На українському ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально відповідальної, надійної і стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Його стовідсотковим власником є найбільший угорський банк OTP Bank Plc.

В Україні АТ «ОТП Банк» виступає флагманом банківської групи ОТП, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал» та ТОВ «ОТП Лізинг».