Переобрано склад Ради НАБУ

Під час позачергових Загальних зборів, які відбулися у вівторок, 30 травня, обрано новий склад Ради Незалежної асоціації банків України, до якого увійшли 12 топ-менеджерів провідних банків України

До складу оновленої Ради НАБУ увійшли голова правління ПАТ КБ «Правекс-Банк» Тарас Кириченко, голова правління ПАТ «Банк Кредит Дніпро» Олена Малинська, заступник голови правління  АТ «Укрексімбанк» Сергій Маноха, голова правління ПАТ «Банк Восток» Вадим Мороховський, голова правління АТ «Піреус Банк МКБ» Сергій Наумов, заступник голови правління АТ «УкрСиббанк» Сергій Панов, голова правління АТ «Ощадбанк» Андрій Пишний, голова правління ПАТ «Укрсоцбанк» Тамара Савощенко, голова правління АТ «ОТП Банк» Тамаш Хак-Ковач, голова правління АБ «Укргазбанк» Кирило Шевченко, голова правління ПАТ КБ «ПриватБанк» Олександр Шлапак і старший радник ПАТ «Альфа-Банк Україна» Роман Шпек.

З вітальним словом перед учасниками позачергових загальних зборів НАБУ виступи в.о. Голови НБУ Яків Смолій, який подякував керівництву і членам Асоціації за співпрацю і висловив сподівання, що новий склад Ради так само доноситиме до ринку та центрального банку колективну та аргументовану думку.

«В якості прикладу нашого плідного співробітництва наведу реалізацію нашої «дорожньої карти» реформ – Комплексної програми розвитку фінсектору України до 2020 року. Як кажуть, один у полі не воїн, і силами лише Національного банку ця місія була б нездійсненною. Ми щиро вдячні НАБУ за підтримку у цій непростій місії»,- зауважив Яків Смолій.

У свою чергу голова Ради НАБУ Роман Шпек додав: «Банки створили цю Асоціацію, бо прагнули прозорості, відкритості та нормального діалогу в колі професіоналів. І тільки непорушність цих принципів дозволяє НАБУ бути справжнім голосом банків України».

Відтепер Раду НАБУ представляють управлінці 6 банків з іноземним капіталом і 6 банків з українським капіталом, з яких 4 – державні банки. Загалом вони об’єднують 859,33 млрд. грн. активів, що становить 69% усієї банківської системи станом на 1 квітня 2017 року.

Довідка:
Незалежна асоціація банків України найбільше профільне об’єднання представників банківської спільноти. До складу Асоціації входить 51 працюючий банк в Україні, які загалом становлять понад 92% активів усієї банківської системи.

Більше фото за посиланням