Platinum Bank погасив понад 50% стабілізаційного кредиту НБУ

У 2016 році Platinum Bank направив більше 220 млн грн у рахунок погашення стабілізаційного кредиту НБУ. У вересні 2016 року банк погасив понад 30 млн грн, з яких більше 25 млн грн склало погашення основної суми боргу. Виплати здійснюються з випередженням планового графіку оплати

Зобов'язання Platinum Bank перед НБУ в розмірі 640 млн грн виникли в період нестабільної економічної ситуації в країні 2014-2015 рр. Станом на жовтень 2016 року залишок заборгованості становить 317 млн грн.

Інформація про притягнення банком в серпні 2016 року кредиту рефінансування НБУ в сумі 785 млн грн, яку поширюють окремі журналісти, не відповідає дійсності та є частиною інформаційної кампанії з дестабілізації банку. Протягом 2016 року кошти від НБУ не залучалися.

Для довідки:

Platinum Bank – один з найбільших учасників вітчизняної банківської системи. Відноситься до І групи банків згідно з рейтингом НБУ (на частку Platinum Bank припадає понад 0,5% активів банківської системи України). Регіональна мережа налічує 69 відділень і 1080 пунктів продажів в різних регіонах України.

Один з поточних стратегічних пріоритетів розвитку Platinum Bank – це транзакційний бізнес. У 2016 році банк неодноразово займав топові позиції в рейтингах кредитування фізичних осіб серед українських банків. Щорічно стабільно входить в групу лідерів ринку в сегменті споживчого кредитування.

Також банк активно працює над проектом Digital Bank. Зокрема, активно розвиває платформу pay.ptclick.com.ua і лабораторію фінансових інновацій Platinum Lab. Одночасно Platinum Bank активно розширює пул корпоративних клієнтів – перш за все, з числа представників дистриб'юторського бізнесу та IT-індустрії.