Platinum Bank збільшив обсяг споживчих кредитів більш ніж в два рази

Platinum Bank відзначає зростання обсягів споживчого кредитування за підсумками третього кварталу 2016 року. Показник позик, виданих банком фізичним особам, виріс на 134% в порівнянні з аналогічним періодом 2015 року

На зростання кількості виданих кредитів вплинули такі фактори, як розширення мережі продажів, збільшення потоку клієнтів, а також скорочення кількості гравців на фінансовому ринку, особливо в районних центрах і невеликих населених пунктах.

Також позитивна динаміка збільшення обсягів кредитування фізичних осіб пов'язана з виведенням на ринок нових продуктів і поліпшенням умов вже існуючих програм.

«Особливий інтерес у позичальників викликає продукт «Кредит з канікулами», який дозволяє перенести оплату щомісячного платежу й таким чином уникнути штрафних санкцій, зберігаючи позитивну кредитну історію», ─ каже Вадим Давидов, заступник директора департаменту споживчого кредитування Platinum Bank.

За підсумками 9 місяців 2016 року середній розмір запитуваного клієнтом кредиту готівкою в Platinum Bank становить від 10 до 15 тисяч грн. У сегменті кредитів на товар сума позики варіюється від 6 до 7 тисяч грн.

«Ми і надалі плануємо розвиватися в сегменті короткострокових беззаставних позик. Відповідно до бізнес-стратегії Platinum Bank, вже в 2017 році ми плануємо увійти в ТОП-3 рейтингу лідерів роздрібного банкінгу і збільшити мережу до 1200 експрес-точок продажів», ─ підкреслив Вадим Давидов.

Для довідки:

Platinum Bank – один з найбільших учасників вітчизняної банківської системи. Відноситься до І групи банків згідно з рейтингом НБУ (на частку Platinum Bank припадає понад 0,5% активів банківської системи України). Регіональна мережа налічує 69 відділень і 1080 пунктів продажів у різних регіонах України.

Один із поточних стратегічних пріоритетів розвитку Platinum Bank – це транзакційний бізнес. У 2016 році банк неодноразово займав топові позиції в рейтингах кредитування фізичних осіб серед українських банків. Щорічно стабільно входить у групу лідерів ринку в сегменті споживчого кредитування.

Також банк активно працює над проектом Digital Bank. Зокрема, активно розвиває платформу pay.ptclick.com.ua і лабораторію фінансових інновацій Platinum Lab. Одночасно Platinum Bank активно розширює пул корпоративних клієнтів – перш за все, з числа представників дистриб'юторського бізнесу та IT-індустрії.