Дефіцит поточного рахунку продовжує зростати на тлі розширення дефіциту торгового балансу. В результаті, негативне сальдо рахунку поточних операцій в липні склало 594 млн. дол. Зростання експорту товарів сповільнюється другий місяць поспіль - до 9,9% з 13,6% в червні до попереднього року. Основною причиною погіршення динаміки було різке уповільнення експорту металургійної продукції (з + 15,1% до + 1,9%) через збільшення частки чавуну в структурі експорту. Тим часом, експорт продовольчих товарів трохи прискорився - з 10,6% до 11%. Зростання поставок турбореактивних двигунів і вантажних вагонів зумовив стрибок експорту продукції машинобудування на 35,7%. З іншого боку, зростання експорту мінеральних продуктів сповільнилося до 28,9% з 48,5%. Темпи зростання імпорту були вище, ніж експорту, проте він також показав уповільнення в липні - з 30,1% до 22%. Зростання імпорту мінеральних продуктів опустився з 75,5% до 55,9% на тлі високої бази порівняння - в липні минулого року Україна відновила закупівлю природного газу. Імпорт продукції машинобудування продовжує швидко зростати через попит з боку аграріїв. Проте, в липні ми також спостерігали уповільнення з 41,3% до 28,6%. Зниження закупівлі добрив призвело до уповільнення зростання імпорту продукції хімічної промисловості з 24,1% до 16,7% в липні.

У липні профіцит фінансового рахунку знизився з 825 млн. дол. до 302 млн. дол. Приплив прямих іноземних інвестицій склав 137 млн. дол., тоді як в попередньому місяці він був на рівні 630 млн. дол. (більше половини було направлено в банківський сектор). Готівкова іноземна валюта поза банківським сектором продовжувала скорочуватися високими темпами (364 млн. дол.). Однак, якщо порівнювати з червнем, то обсяги помітно знизилися (553 млн. дол.). З позитивного варто відзначити, що приплив боргового капіталу в приватний сектор продовжував зростати - 392 млн. дол. у липні. Проте, після трьох місяців профіциту, платіжний баланс повернувся в дефіцит (285 млн. дол.).