Починаємо рахувати гроші: Банк Кредит Дніпро провів фінансовий тренінг для школярів у Дніпрі

Банк Кредит Дніпро продовжує розвивати соціально-освітні проекти для юних українців. Так, цього разу урок фінансової грамотності пройшов у Дніпрі для дітей 10-12 років

Фахівці фінустанови провели для дітей екскурсію відділенням, навчили користуватися банкоматом і платіжним терміналом, продемонстрували роботу каси, розповіли про те, чим займаються менеджери, а також організували для молодих учасників фінансовий тренінг. Школярі навчалися ефективно розподіляти кишенькові гроші, розбиралися в статтях витрат і доходів у дорослих, щоб допомагати батькам грамотно розраховувати сімейний бюджет.

Банк Кредит Дніпро вже третій рік реалізує проект із фінансової грамотності для дітей та молоді. Сотні школярів по Україні взяли участь в освітній програмі фінустанови. Крім спеціалізованих тренінгів, банкіри постійно організовують для підростаючого покоління й інші варіанти освітнього дозвілля, наприклад, екскурсії в музей грошей при Національному банку України, проводять семінари для студентів.

«Мета соціальної стратегії нашого банку – робити внесок у створення успішного і щасливого майбутнього наших дітей, нашої країни і відповідно всіх нас. Ми віримо, що таке майбутнє можливе, і долучаємося до його створення, зокрема й завдяки реалізації комплексної освітньої програми, – сказав Андрій Мойсєєнко, заступник голови Правління Банку Кредит Дніпро. – Суть не в тому, що кожен із цих дітей повинен пов'язати своє майбутнє з банківською справою. Ті знання, які учасники таких заходів отримують на фінансових тренінгах, допомагають розвивати кругозір, тренують критичне мислення. Ми впевнені, освічене і здорове молоде покоління – основа нашого спільного успішного майбутнього».

Юні учасники заняття поділилися своїм досвідом примноження особистого капіталу і стверджують, що отримані знання в житті дуже знадобиться, а працю батьків діти цінувати стали ще більше.

Віталик: «Мені найбільше сподобалося на занятті те, що ми говорили про свої мрії, про те, як їх здійснити. Моя мрія – відкрити свій YouTube-канал, стати поліцейським, як мій тато. Я буду вести блог на YouTube. Я чув, що за це отримують гроші».

Тимофій: «Було дуже цікаво. Дізнався багато про безпеку. Знаю, що не можна перекидати гроші незнайомим людям, нікому не можна передавати пін-код».

credit_dnepr_13_04_02Віталик: «Я дізнався, як заробляти гроші і як захиститися від шахраїв. Тепер я знаю, як користуватися банківською картою. До речі, коли тобі видають карту, відразу ж з нею видають і пін-код. Його потрібно запам'ятати для того, щоб потім знімати гроші у банкоматі».

Для довідки:

Банк Кредит Дніпро був заснований в 1993 році, на даний момент входить до групи банків з приватним капіталом згідно класифікації НБУ.

Єдиним акціонером Банку Кредит Дніпро є компанія "Бренкрофт Энтерпрайзез Лімітед", яка опосередковано належить Віктору Пінчуку.

Надійність і стабільність банку підтверджено авторитетними рейтинговими агентствами. Зокрема, рейтингове агентство IBI-Rating підтвердило рейтинг банку за національною шкалою на рівні "uaA-" із прогнозом "у розвитку" та рейтинг надійності депозитів на рівні "4+" (висока надійність).

У рамках дослідження "Транспарентність банків України: кроки до Європи" від IBI-Rating та міжнародного фінансового клубу "Банкиръ" Банк Кредит Дніпро отримав номінацію "Європейське партнерство" та став єдиним банком з українським капіталом, що визнаний однією із найбільш інвестиційно привабливих фінустанов країни. За результатами роботи у 2016 році Банк Кредит Дніпро став переможцем конкурсу від міжнародного фінансового клубу "Банкиръ" у номінації "Найкращий універсальний банк".

У травні 2016 відповідно до щорічного дослідження "50 провідних банків України", проведеного аналітичною групою "Фінансовий клуб", за результатами загального рейтингу, банк утримує впевнені позиції серед 50 кращих фінансових установ країни. У 2017 році Банк Кредит Дніпро став одним із переможців у номінаціях "Корпоративний партнер" та «Агробанк» фінансового рейтингу ділового тижневика "Бизнес".