ПРАВЕКС БАНК приєднався до Програми сприяння торгівлі ЄБРР для підтримки зовнішньоекономічної діяльності українських експортерів та імпортерів

8 жовтня 2019 року, Київ - ПРАВЕКС БАНК приєднався до Програми сприяння торгівлі Європейського Банку Реконструкції та Розвитку

В рамках Програми сприяння торгівлі Європейський Банк Реконструкції та Розвитку (ЄБРР) надає ПРАВЕКС БАНКу лінію торговельного фінансування розміром 20 млн євро. Ця програма ЄБРР спрямована на просування та підтримку зовнішньої торгівлі між країнами, в яких ЄБРР веде свою інвестиційну діяльність, включаючи Україну, та пропонує широкий спектр продуктів для сприяння цій торгівлі.

ПРАВЕКС БАНК обслуговує майже 150 000 роздрібних, корпоративних, малих та середніх клієнтів  у 50-ти відділеннях банку по всій Україні.  Сприяння розвитку економіки країни та бізнесу клієнтів, в тому числі шляхом фінансування експортних та імпортних операцій, є одним з важливих напрямків діяльності ПРАВЕКС БАНКу. Лінія торговельного фінансування, надана ЄБРР, допоможе ПРАВЕКС БАНКу підтримувати імпортні та експортні операції своїх клієнтів та зміцнить лінійку продуктів банку з торговельного фінансування.

Як прокоментував пан Джанлука Корріас, виконуючий обов’язки Голови Правління ПРАВЕКС БАНКу: «Приєднання банку до Програми сприяння торгівлі ЄБРР є сильним повідомленням для бізнесу, що ПРАВЕКС відновив свою діяльність у сфері торговельного фінансування та має достатньо можливостей для задоволення потреб клієнтів, конкуруючи з іншими міжнародними банками, присутніми на українському ринку. Встановлена ЄБРР лінія торговельного фінансування надасть банку додаткові можливості для задоволення потреб клієнтів у фінансуванні, допоможе підтримувати імпортні та експортні операції клієнтів, та в подальшому зміцнить лінійку продуктів з торговельного фінансування. Співпраця з ЄБРР в рамках цієї угоди допоможе ПРАВЕКС БАНКу розширити співпрацю з міжнародними банками, отримати доступ до нових міжнародних ринків, збільшити обсяги торговельного фінансування завдяки також глобальній присутності INTESA SANPAOLO GROUP, дочірні компанії якої працюють в комерційному банкінгу в 40 країнах світу».

Програма сприяння торгівлі ЄБРР заснована у 1999 році та була розроблена з метою поширення та сприяння міжнародній торгівлі в країнах Центральної та Східної Європи, Співдружності Незалежних Держав (СНД) та в регіоні Південного та Східного Середземномор'я (СЕМЕД), в межах Центральної та Східної Європи. У 2015 році TFP було розширено на Грецію та Кіпр.

В рамках Програми сприяння торгівлі ЄБРР надає гарантії міжнародним підтверджуючим банкам, приймаючи на себе політичні та комерційні платіжні ризики за міжнародними торговими операціями, які здійснюються банками в країнах, де ЄБРР веде свою діяльність.