ПРАВЕКС БАНК успішно перейшов на новий міжнародний стандарт ISO 20022 та систему електронних платежів нового покоління СЕП 4.0

ПРАВЕКС БАНК успішно перейшов на новий міжнародний стандарт обміну платіжними повідомленнями ISO 20022 та систему електронних платежів нового покоління НБУ (СЕП-4.0), запроваджений НБУ з 1 квітня 2023 року в межах реалізації проєкту Національного банку України «Розвиток платіжної інфраструктури України».

Стандарт ISO 20022 допоможе розширити функціонал Системи електронних платежів та адаптувати її до роботи з правилами Європейського Союзу. Перехід на використання міжнародних стандартів обміну фінансовими повідомленнями дасть можливість гармонізувати український платіжний простір зі світовим, покращити рівень обслуговування та ефективність оброблення платежів, підвищити рівень їхньої автоматизації.

Впровадження СЕП 4.0 дало змогу ПРАВЕКС БАНК з 1-го квітня 2023 року на першому етапі перейти на опрацювання вхідних переказів у національній валюті на вихідні, святкові та неробочі дні.

Більше інформації щодо впровадження ISO 20022, а також реалізації проєкту СЕП 4.0 можна знайти на сайті НБУ за посиланням: https://bank.gov.ua/ua/news/all/zapratsyuvalo-nove-pokolinnya-sep--na-bazi-standartu-iso-20022-v-tsilodobovomu-rejimi#