Прибуток ОТП Банку за підсумками минулого року досяг майже 2 млрд грн

ОТП Банк зафіксував в минулому році 1,97 млрд грн чистого прибутку, згідно з даними фінансового звіту за МСФЗ, завдяки прибутковій операційній діяльності та послідовній реалізації збалансованої кредитно-фінансової політики.

Чистий процентний дохід ОТП Банку в 2018 році склав 2,90 млрд грн, збільшившись на 49% в порівнянні з результатом 2017 року. Чистий комісійний дохід ОТП Банку досяг 1,14 млрд грн, покращивши результат на 205 млн грн роком раніше.
Активи ОТП Банку в минулому році зросли до 32,75 млрд грн, додавши 2,92 млрд грн до показника 2017 року.

Кредитний портфель до вирахування резервів на покриття кредитних втрат ОТП Банку за результатами 2018 року склав 27,73 млрд грн. Обсяг кредитів та заборгованості юридичних осіб та фізичних осіб підприємців склали 18,26 млрд грн, а обсяг кредитів, виданих фізичним особам, – 9,46 млрд грн.

За результатами 2018 року депозитний портфель ОТП Банку продемонстрував приріст на 1,18 млрд грн до 26,85 млрд грн. Зокрема, обсяг коштів юридичних осіб становить 15,09 млрд грн. За залишками на рахунках фізичних осіб зафіксовано приріст на 1,43 млрд грн до 11,75 млрд грн.

«Для ОТП Банку важливо продовжити нарощувати обсяги бізнесу, частку ринку в кредитуванні українського бізнесу і населення країни. До 2020 року ми плануємо збільшити кредитний портфель у 2 рази. Завдяки продуктивному року ми стали ще ближче до цієї мети: банк входить у ТОП-5 банків як з роздрібного кредитування, так і в корпоративному сегменті. Цього року ми також приділили більше уваги пропозицій для підприємців – мобільний сервіс EVOLUTE by OTP. Наша мета – бути двигуном економічного зростання в Україні», – зазначив Тамаш Хак-Ковач, Голова Правління АТ« ОТП БАНК».

Регулятивний капітал банку на кінець 2018 року склав 4,96 млрд грн (за нормативної вимоги не менше 120 млн грн). Показник адекватності регулятивного капіталу станом на 1 січня 2019 року зафіксовано на рівні 19,64% (при нормативі не менше 10%).
Показник поточної ліквідності банку склав 51,58%, перевищивши норматив, встановлений НБУ (не менше 40%).

«2018 рік був успішним для ОТП Банку. Банк демонструє високі результати починаючи з 2016 року і протягом цих років продовжує ставити високу планку для досягнення фінансових цілей. За результатами 2018 року, OTP Group задоволена своєю діяльністю в Україні та планує надалі розвивати групу ОТП в Україні. Чистий прибуток ОТП Банку за 2018 рік буде інвестован в подальший розвиток бізнесу в Україні», – прокоментував результати Золтан Майор, Голова Наглядової ради АТ« ОТП БАНК».

Ознайомитися з річним звітом можна за посиланням https://www.otpbank.com.ua/pdf/annual_reports/report-2018.pdf.