ПриватБанк приєднався до звернення на підтримку НБУ

Голова правління ПриватБанку Олександр Дубілет підписав відкритий лист керівників найбільших банків країни щодо ситуації довкола НБУ

Вчора, в день свого народження, голова правління найбільшого в країні ПриватБанку Олександр Дубілет приєднався до відкритого звернення керівників українських банків. На сьогоднішній день, свій підпис під листом поставили 18 топ-менеджерів найбільших банків країни.

У відповідь на розповсюдження неправдивої інформації в ЗМІ офіційно повідомляємо, що Незалежна асоціація банків України ніколи не заявляла про відмову ПриватБанку підписувати відкрите звернення. Мова йшла про підтвердження факту не підписання даного листа на конкретну дату. Просимо журналістів коректно ставитися до інформації, що розповсюджується.

Нагадаємо, що минулого тижня керівники найбільших банків України та члени Ради НАБУ підписали відкритий лист, яким виступили за забезпечення інституційної та фінансової незалежності Національного банку. Оскільки, така незалежність створює необхідні умови для виконання регулятором його основної функції – забезпечення цінової стабільності.

ПриватБанк приєднався до звернення на підтримку НБУ