Рада НАБУ погодила створення Українського альянсу торгового фінансування та факторингу при Незалежній асоціації банків України!

Раді створенню Українського альянсу торгового фінансування та факторингу, адже це інструменти, які активно й ефективно використовуються цивілізованим світом і є наразі недостатньо розвиненими в Україні. Переконані, їх розвиток сприятиме швидшому відновленню економіки та створюватиме нові можливості як для банків, так і для підприємців.

Організація ставить собі за мету:

• втілення розробленої концепції трансформації ринку факторингу, постійну підтримку зростання локального сектору торгового фінансування в тісній співпраці з усіма гравцями ринку;
  • сприяння розвитку економіки України через продукти торгового фінансування та факторингу;
  • переформатування продукту «факторинг», базуючись на ІТ-інфраструктурі, розробленій відповідно до міжнародних першокласних бізнес-стандартів і на основі справедливих правил для всіх гравців ринку.

Ключові напрями роботи:

• підтримка надавачів послуг із торгового факторингу та просування trade factoring серед споживачів;
  • представлення ринку в діалозі з органами влади та PR-діяльність, спрямована на просування концепції торгового фінансування та торгового факторингу;
  • проведення досліджень ринку, збір статистичних та аналітичних даних у сфері торгового фінансування і торгового факторингу;
  • розроблення продуктів торгового фінансування, SCF та торгового факторингу, відповідно до потреб ринку та на підставі найкращих світових практик;
  • координація, навчання й обмін найкращими практиками, знаннями, досвідом, даними, а також іншою інформацією між учасниками УАТФФ.

Інформуємо, що проєктним менеджером проєкту призначено Марину Джулай.

Бажаємо наснаги та плідної роботи!