Рада НАБУ

Шпек Роман Васильович
Голова Ради НАБУ

Член Ради Національного банку України, Голова Наглядової ради Альфа-Банку Україна, заслужений економіст України
1954 р.н., освіта вища: у 1976 році закінчив Львівський лісотехнічний інститут, у 1991 році – Міжнародний інститут менеджменту.
Коробкова Олена Анатоліївна

Член Ради НАБУ за посадою

Виконавчий директор Асоціації «Незалежна асоціація банків України» (НАБУ)

Народилась 1 листопада 1982 в м. Одеса.

Закінчила Одеський національний університет ім. І. І. Мечникова за спеціалізацією «математика», здобула ступінь магістра (2006р.). Паралельно, з 2003 по 2007 рік, у цьому ж університеті на факультеті правознавства отримала диплом спеціаліста з правового забезпечення підприємницької діяльності та кваліфікацію юриста.У 2011–2012 роках навчалась в Одеському національному економічному університеті за програмою Євросоюзу «Українська ініціатива» на факультеті економіки і підприємництва, отримала диплом за спеціальністю «фінанси».

У 2012–2013 роках навчалася в Лондонській бізнес-академії, після закінчення якої отримала диплом за спеціальністю «менеджмент».

Аспірант Державного університету «Банківський університет».

Досвід роботи:

З квітня 2018 – дотепер – незалежний член Наглядової ради, голова комітету з питань винагороди АТ Банк «Південний».

З квітня 2016 – дотепер – незалежний директор Біржової ради, член Комітету з аудиту ВАТ «Українська біржа».

З листопада 2011 – дотепер – Виконавчий директор (з 2014 року, до того – Голова апарату) НАБУ.

2007–2011 – директор Департаменту розвитку та маркетингової політики, ПАТ «ІМЕКСБАНК». Управління мережею філіалів, автоматизація бізнес-процесів, управління адміністративною та діловою діяльністю, розроблення маркетингової політики.

2003–2007 – начальник відділу розвитку та маркетингу АТ Банк «Південний».

Кравець Андрій Миколайович

Член Ради НАБУ

Голова Правління АБ «Укргазбанк»

Народився 05 вересня 1963 року. Закінчив Київський національний економічний університет, спеціальність – магістр фінансів (2005р.), Вищу школу комерції (м. Тулуза, Франція), спеціальність – фінанси підприємства (1992р.), Київський інститут інженерів цивільної авіації, спеціальність – інженер-економіст (1985р.).

Досвід роботи: АБ «Укргазбанк», ПАТ «ВТБ БАНК», Міністерство фінансів України, Національний банк, Міністерство закордонних справ, Інвестиційна компанія «Мозаік інвестментс», Київський інститут інженерів цивільної авіації тощо.

В банківській сфері працює з 1994 року.

Володіє англійською та французькою мовами.

Мецгер Євген Володимирович

Член Ради НАБУ

Голова Правління АТ «Укрексімбанк»

Закінчив Криворізький національний університет, диплом магістра з відзнакою (1999р.), Київський національний економічний університет, диплом магістра з відзнакою (2001р.).

Досвід роботи: АТ «Укрексімбанк», АБ «Укргазбанк», АТ «Банк «Фінанси та Кредит» в Дніпропетровській області.

В банківській сфері працює з 2001 року.

Мороховський Вадим Вікторович
Член Ради НАБУ

Голова Правління ПАТ "Банк Восток"

Заслужений економіст України, має 25-річний досвід роботи в банківській сфері, в тому числі досвід роботи в банках: ПАТ АБ «Південний» (1995-2011гг.), АКБ «НОРД БАНК» (1991-1995 рр.). З 1999 року по 2011 рік обіймав посаду Голови Правління ПАТ АБ «Південний».

Мудрий Володимир Стефанович

Член
Правління АТ «ОТП банк»

Народився 09 лютого 1979 року у смт. Стара Вижівка, Старовижівського району Волинської області.

Закінчив Волинський державний університет ім. Лесі Українки, диплом магістра з економіки.

Досвід роботи: Волинське ГРУ «ПриватБанк», АТ «Райффайзен банк Аваль»,

АТ «ОТП банк», ТОВ «ОТП Кредит»

В банківській сфері працює з 2002 року.

Наумов Сергій Володимирович
Член Ради НАБУ

Голова правління АТ «Ощадбанк»

Народився 25 вересня 1969 року

Вищу технічну та економічну освіти здобув у Національному авіаційному університеті та Міжрегіональному інституті ринкових відносин.

У 2005 році отримав ступень MBA в Kassel International Management School (Німеччина).

Досвід роботи в банках: АТ «ПУМБ», АТ «Райффайзен банк Аваль», АТ «УкрСиббанк», АТ «Правекс Банк», АТ «Сбербанк» та АТ «Ощадбанк».

Має досвід роботи в аудиторській компанії PricewaterhouseCoopers.

Загальний стаж роботи в банківський сфері – 25 років.

Панов Сергій Миколайович

Член Ради НАБУ

Голова Правління АТ «Банк Кредит Дніпро»

Закінчив Національну юридичну академію України за спеціальністю «правознавство» (1995р.), Харківський національний університет ім. В. Н. Каразіна за спеціальністю «банківська справа» (2004р.).

До призначення на посаду Голови Правління АТ «БАНК КРЕДИТ ДНІПРО» працював на керівних посадах у ТОВ «Девелопмент Констракшн Холдинг» і ПАТ «УКРСИББАНК» BNP Paribas Group.

Працює у фінансовому секторі26 років, з них 20 років – на керівних посадах. Має глибоку юридичну й банківську експертизу, а також великий професійний та управлінський досвід роботи.

Попенко Сергій Павлович

Член Ради НАБУ

Голова Наглядової Ради АТ «ТАСКОМБАНК»

Народився 11 вересня 1976 року в місті Житомирі.

Закінчив Харківський авіаційний університет за фахом - інженер з організації управління виробництвом (1999р.). Отримав ступінь МВА в Школі Менеджменту міста Блед, Словенія (IEDC-Bled School of Management).

Досвід роботи: АТ «ТАСКОМБАНК», АТ «Страхова Група «ТАС», АТ «Страхова Компанія «ТАС», АТ «Страхова Компанія «Індустріальна», ТОВ "Перша Міжнародна Фінансова Корпорація", Інвестиційно-Фінансова Група "ТАС",АКБ "ТАС-Комерцбанк".

Сосєдка Олена Віліївна

Член Ради НАБУ

Голова Наглядової Ради АТ «АКБ «КОНКОРД»

Народилася 20 березня 1975 року у м. Дніпропетровськ.

Закінчила Московський гуманітарний університет, спеціальність - фахівець з банківської справи (1995р.), Московську школу економіки, спеціальність - бухгалтер-економіст (1995р.), Дніпропетровський університет економіки та права, спеціальність - магістр економіки, міжнародна економіка (2002р.), Києво-Могилянську бізнес-школу, магістр ділового адміністрування, президенти MBA (2017р.).

Спеціаліст з цінних паперів (акредитований українським регулятором ринку цінних паперів) Асоціація ділового партнерства "Український міжнародний культурний центр" (Україна)

Досвід роботи: АТ «АКБ «КОНКОРД», Процесинговий центр “PROCARD”, Благодійна біржа “ДОБРОДІЙ”, ЗАКРИТЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО "АКЦІОНЕРНИЙ КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК "СИГМАБАНК", ЗАТ «ФІНАНСОВИЙ СОЮЗ БАНК», ДНІПРОПЕТРОВСЬКА ФІЛІЯ АБ "ДОНЕЧЧИНА", АТ "ІНДУСТРІАЛЬНО-ЕКСПОРТНИЙ БАНК", ЗАТ КОМПАНІЯ З УПРАВЛІННЯ АКТИВАМИ "АКАДЕМІЯ ІНВЕСТМЕНТС"

Черненко Сергій Павлович

Член Ради НАБУ

Голова Правління АТ «ПУМБ»

Народився 01 січня 1973 року.

Закінчив Донецький національний технічний університет за спеціальністю «Міжнародні економічні відносини та менеджмент зовнішньоекономічної діяльності» (1997р.).

Досвід роботи: АТ «ПУМБ», ТОВ «СКМ ФІНАНС», ТОВ «ПЕРШИЙ УКРАЇНСЬКИЙ МІЖНАРОДНИЙ БАНК».