«RwS bank» готовий допомагати українським фермерам завойовувати ринок Євросоюзу

«RwS bank» в рамках підписаного Меморандуму про співпрацю з Аграрним центром «Бріджес» взяв участь у Міжнародній науково-практичній конференції «Лохина високоросла і інші ягідні в Україні 2017».

Від «RwS bank» у конференції взяли участь Ірина Гаврильчук член Наглядової Ради банку та Микола Лагута начальник Управління активних операцій.

Представники банку презентували можливі варіанти співпраці фермерам, які працюють в сегменті вирощування ягід.

Як зазначила Ірина Гаврильчук, в Україні сьогодні налічується понад 40 тис. фермерських господарств, а зокрема бізнес побудований у ягідництві, є одним із прибуткових. Сприяє цьому те, що на імпорт більшості подібних продуктів до ЄС немає обмежень: «Ягідні культури – це високовартісна продукція і майбутнє сільського господарства в України.

Експорт таких нішевих продуктів, як ягоди, олійний льон, конопляне зерно і деякі технічні рослини,  не регулюється ніякими адміністративними обмеженнями, що дає можливість завойовувати  українськими фермерами ринок Євросоюзу.

Крім того, не треба забувати і про вітчизняних споживачів, у яких останні декілька років активно формується попит на органічну продукцію, та зокрема органічну ягоду. З розвитком органічного ринку та появою спеціалізованих магазинів стало зрозуміло – органіка в Україні має право на «життя», а значить підтримка бізнесу банківськими партнерами є неодмінною складовою успіху» - розказала Ірина Гаврильчук.

У конференції також взяли участь директор ТОВ «Брусвяна», голова Асоціації «Укрсадпром», професор Уманського національного університету садівництва, доктор агрономічних наук Університету штату Мічиган (США), представники малого та середнього бізнесу.