Щодо відкриття рахунків

НАБУ зверталася до Національного банку України щодо можливості відкриття банками своїм клієнтам, які вже були ідентифіковані та верифіковані банком і мають відкритий рахунок у цьому банку, поточних рахунків в інших видах валют на підставі усного звернення або без звернення в разі надходження клієнту грошових коштів у валюті, відмінній від валюти відкритого рахунку. Подробиці далі.

НБУ пояснив, що, зважаючи на ситуацію, виниклу у зв'язку з військовою агресією Російської Федерації проти України, на період дії на території України воєнного стану для можливості отримувати грошову допомогу, в тому числі перекази з-за кордону, банк може самостійно або на підставі усного звернення клієнта ухвалити рішення про відкриття поточного рахунку вже ідентифікованому та верифікованому клієнту для зарахування коштів у валюті надходження переказу, без отримання заяви про відкриття поточного рахунку від клієнта в письмовій формі.

У цьому випадку банк зараховує кошти, що надійшли клієнту, на відкритий йому поточний рахунок у порядку, визначеному внутрішніми документами банку.