Союз банків Киргизстана – новий партнер НАБУ

Незалежна асоціація банків України продовжує  розширювати  світове співробітництво та активно долучає міжнародних партнерів до співпраці.

Черговим закордонним партнером став Союз банків Киргизстана.

В рамках I Євроазійського Фінансово-Економічного Форуму в місті Хоргос, сторони домовились про співпрацю, та Виконавчий директор НАБУ Олена Коробкова та Президент СБК Анвар Абдраєв підписали Меморандум, який має на меті створення сприятливих умов для розвитку фінансової та банківської систем між обома державами.

Сторони зафіксували свої подальші наміри щодо взаємодії та плідної співпраці, а також домовились про ефективне співробітництво по всім напрямкам діяльності, що становлять спільний інтерес. Серед іншого, мова йде і про обмін кращими практиками в законодавчій сфері, і про залучення на ринки нових гравців тощо.

Також було зафіксовано спільні плани щодо візиту делегації з Киргизстану в Україну влітку 2019 для обміну досвідом (зокрема щодо аграрних розписок та кредитного реєстру).

В свою чергу, Виконавчий директор НАБУ Олена Коробкова зазначила: «Впевнена, що досвід фінансового сектору Киргизстану стане в нагоді українським банкам, тому готуємось до нових спільних проектів».