ТАСКОМБАНК і Mastercard дають новий поштовх безготівковим платежам

Новий універсальний платіжний QR код, розроблений Mastercard на основі платформи цифрових гаманців Masterpass, дозволяє оплачувати покупки на тисячах онлайн-майданчиків в один клік. Першими спробувати новий тип оплат зможуть користувачі Vodafone Pay та TACHCARD. Першим банком, який здійснив технічну реалізацію проекту, став ТАСКОМБАНК.

Київ, 27 березня 2018 р. – Компанія Mastercard представила новий підхід до оплат – за допомогою QR коду та платформи цифрових гаманців Masterpass. Власники цифрових гаманців Masterpass відтепер мають змогу оплачувати покупки на сайтах торговців з мобільних додатків, скануючи QR код, і здійснювати в такий спосіб оплати картками різних банків та платіжних систем. Технологія Mastercard QR дозволяє підключити до нового способу платежів необмежену кількість онлайн-магазинів, без необхідності інтеграції Masterpass у кожному з них окремо. Це перше в Україні універсальне рішення з використанням платіжного QR коду, яке доступне користувачам різних платіжних платформ і мобільних додатків на Android та iOS.

Для того, щоб здійснити оплату в такий спосіб в онлайн-магазині, користувач сканує QR код з логотипом Mastercard QR на сайті торговця за допомогою мобільного додатку, після цього достатньо обрати картку з наявних у гаманці Masterpass, підтвердити оплату – і покупка здійснена. Платіжні дані надійно зберігаються у Masterpass: користувачеві під час покупки не потрібно вводити номер картки, термін дії, тощо і навіть тримати картку в руках.

Першим банком, який здійснив технічну реалізацію проекту, став ТАСКОМБАНК за підтримки TASlink і PayMaster.ua. Першими спробувати новий тип оплат зможуть користувачі мобільних додатків Vodafone Payза підтримкиWalletFactory і TACHCARD. Завдяки кооперації партнерів новий спосіб платежів став доступний для оплати товарів і сервісів на майже 200 онлайн майданчиках, серед яких – офіційний магазин «ФК Динамо Київ», Yakaboo, «База автозвука», Exist.ua, ISIDA та інші.

«Разом із партнерами ми створюємо рішення, які роблять досвід споживача більш зручним, безпечним та інклюзивним. Численні сервіси для розрахунків з цифровими гаманцями Masterpass уже успішно зарекомендували себе на ринку. Тепер відкрита модель оплати з Masterpass через QR код дає додатковий поштовх безготівковим платежам, створюючи нові можливості для цифрової комерції, а в подальшому – і для торгівлі у фізичних торгових точках. Ми пропонуємо новий спосіб оплат, який стане ще одним рішучим кроком у напрямку cashless та відкриє нові можливості для торгівлі», — підкреслив Сергій Францішко, директор з розвитку бізнесу Mastercard в Україні.

«ТАСКОМБАНК є одним з лідерів фінансово-банківського сектору з впровадження інновацій та сучасних цифрових платіжних сервісів в Україні. Завдяки плідній співпраці з провідними фінтех-компаніями та партнерами з кожним днем наш банк стає все більш технологічно розвиненим і прогресивним. Ми раді, що стали першим банком, який на практиці спільно з партнерами реалізував фінансову складову проекту Mastercard QR. Упевнений, держателі платіжних карток  оцінять переваги нового сучасного способу онлайн-покупок товарів за допомогою QR коду та платформи цифрових гаманців Masterpass», – відзначив Валерій Даниленко, Заступник Голови Правління ТАСКОМБАНКу.

Створити гаманець Masterpass можна на сайті masterpass.com.ua або ж безпосередньо у мобільних додатках (Vodafone Pay і TACHCARD).

Платформа цифрових гаманців Masterpass працює в Україні з 2016 року і об’єднує тисячі українських і глобальних торговців. Зараз Україна входить до трійки лідерів серед країн Європи за частотою оплат з Masterpass. Інформація про рішення Masterсard QR доступна також на сайті Mastercard.

Про Mastercard

Mastercard (NYSE: MA), www.Mastercard.com — міжнародна компанія, що спеціалізується на платіжних рішеннях і технологіях. Компанія управляє найшвидшою у світі платіжною мережею, що об'єднує споживачів, фінансові установи, торговельні підприємства, державні організації та представників приватного сектора в більш ніж 210 країнах і територіях. Продукти та рішення Mastercard роблять щоденну комерційну діяльність, таку, як покупки, подорожі, ведення бізнесу та управління фінансами, більш простою, безпечною і ефективною для кожного. Слідкуйте за нами в соціальній мережі Твіттер @MastercardNews, беріть участь в обговореннях на Cashless Pioneers Blog та підписуйтесь на свіжі новини на Engagement Bureau.

Про ТАСКОМБАНК

АТ «ТАСКОМБАНК» — універсальний комерційний банк, який надає повний спектр фінансових послуг як корпоративним клієнтам, так і фізичним особам. Банк входить до Групи «ТАС» — однієї з найбільших інвестиційно-фінансових груп країни. Планомірно реалізуючи стратегію активного росту, ТАСКОМБАНК демонструє кращі по банківській системі темпи розвитку за всіма ключовими показниками. Входить до ТОП-20 банків за розміром активів і постійно зміцнює свої ринкові позиції. Активно розвиває роздрібний бізнес нового клієнтоорієнтованого формату. Постійно інвестує в технологічні інновації, розвиває дистанційні канали. Є одним із лідерів у роботі з корпоративними клієнтами. Успішно розвиває нові для себе напрямки: електронну комерцію, малий і середній бізнес, мікробізнес. Зі зростанням рівня довіри до ТАСКОМБАНКУ з боку клієнтів, постійно зміцнює свої ТОП-ові позиції в провідних національних рейтингах надійності та стабільності. Слідкуйте за актуальними новинами ТАСКОМБАНКУ на сайті http://www.tascombank.com.ua і на сторінці в Facebook https://facebook.com/tascombank/.