У 2018 році «Кредобанк» видав понад 2 мільярди гривень кредитів малому та середньому бізнесу

«Кредобанк» продовжує активно кредитувати малий і середній бізнес. Протягом 2018 року банк видав більш як 2500 кредитів українським малим та середнім підприємствам на загальну суму понад 2,06 мільярда гривень.

Переважна більшість кредитів для малого і середнього бізнесу була надана на поповнення обігових коштів підприємств. На другому місці за обсягом – середньострокові інвестиційні кредити. Більш як 690 мільйонів гривень із загального обсягу кредитів було надано аграрним підприємствам, кредитування яких є одним з пріоритетів банку та для яких розроблено особливі умови. Чимало кредитів було надано за різноманітними програмами пільгового кредитування, що дозволяють малим та середнім підприємствам, що відповідають вимогам для таких програм, отримувати фінансування за істотно нижчими за середні ставками.

«Робота з малим та середнім бізнесом є одним з ключових пріоритетів «Кредобанку». Банк пропонує привабливі умови кредитування для малих і середніх підприємств та постійно розширює можливості зниження відсоткових ставок завдяки участі у різноманітних програмах підтримки малого і середнього бізнесу від міжнародних фінансових організацій та української влади», - говорить виконавчий директор напрямку корпоративного бізнесу та МСБ АТ «Кредобанк» Євген Заіграєв.

Однією з найбільших програм доступного кредитування малих та середніх підприємств України є програма з Німецько-Українським фондом, яка реалізується банком з 2017 року. За цією програмою бізнес може отримати кредит за ставкою близько 15% річних. Банк також надає пільгові кредити соціальним підприємствам у співпраці з Western NIS Enterprise Fund, а також бере участь у державній програмі підтримки тваринництва від Міністерства аграрної політики України, яка дає можливість здешевити вартість кредитних ресурсів до 3% річних у гривні або отримати відшкодування 25% від суми кредиту. Окрім того, «Кредобанк» надає кредити за регіональними програмами підтримки малого і середнього бізнесу, за якими позичальники отримують відшкодування частини відсоткової ставки з місцевих бюджетів – такі програми за участю банку діють у Києві та Львівській, Тернопільській, Хмельницькій та Житомирській областях.

Довідка:

ПАТ «Кредобанк», заснований у Львові у 1990 році, є найбільшим банком Західної України та  найбільшою польською інвестицією у банківську систему України, належить до групи  банків іноземних банківських груп за класифікацією НБУ. Його стратегічним інвестором є найбільший банк Польщі – PKO Bank Polski S.A. Банк пропонує повний спектр послуг для роздрібних клієнтів, підприємств малого, середнього та великого бізнесу в 22-х областях України та Києві. У 2018 році агентство «Стандарт-рейтинг» підтвердило найвищий рейтинг депозитів ПАТ «Кредобанк» – ua.1 за шкалою агентства, короткостроковий кредитний рейтинг банку на найвищому рівні uaK1, а кредитний рейтинг банку за національною шкалою - на найвищому рівні uaAAA зі стабільним прогнозом. У лютому 2019 року банк переміг у номінації «Чистий банк» серед банків іноземних банківських груп у рейтингу «Банки року-2019» від агентства «Фінансовий клуб».  За підсумками 2018 року банк отримав 1 місце премії «ProstobankAwards» в номінаціях «Іпотечні кредити для нерухомості на вторинному ринку», «Бланкові овердрафти» та «Депозити для бізнесу».

Прес-служба ПАТ «Кредобанк»