У листопаді депозитний портфель населення в Банку Кредит Дніпро досяг 3,7 млрд грн

Депозитний портфель населення в Банку Кредит Дніпро в листопаді досяг 3,7 млрд грн. Всього з урахуванням переоформлень українці минулого місяця розмістили в фінустанові понад 4,5 тис. депозитів на суму 466,8 млн грн. Майже 100% вкладів у портфелі – це строкові депозити з фіксованою датою виплати

«Не найактивніший із точки зору динаміки депозитного ринку сезон цього року обґрунтований валютними коливаннями на початку минулого місяця і побоюваннями населення, які виникли після цього. На тлі незначного зростання курсу долара відсоток перевкладань банківських депозитів трохи знизився – клієнти знімали гривневі вклади, щоб перевести їх у валюту, і не всі ці гроші поверталися назад у систему. Але це була ситуативна нестабільність, яка тривала недовго. При цьому ми спостерігаємо і збереження існуючих позитивних трендів. Це стосується досить високого рівня довіри українців до банків, що спостерігається у поступовому подовженні терміну за вкладами – зараз наш портфель на 60% складається з депозитів терміном на 6-12 місяців, – а також наданням переваги українцями розміщувати кошти на депозити без можливості дострокового розірвання, але з більш високими процентними ставками – таких у нас майже 100%, – зазначив Андрій Мойсєєнко, заступник голови Правління Банку Кредит Дніпро.Також варто зазначити, що для українців зараз дуже вдалий час зафіксувати додатковий дохід на наступний рік на найбільш високому рівні, оскільки цілком імовірно, що за умови стабільної соціально-економічної ситуації в країні ставки можуть ще трохи просісти».

Банкір також зазначив, що напередодні новорічних свят багато гравців фінсектора пропонують клієнтам акційні бонуси і підвищені процентні ставки. У Банку Кредит Дніпро також діють індивідуальні новорічні акційні пропозиції з підвищеними ставками за внесками.

Для довідки:

Банк Кредит Дніпро був заснований в 1993 році, на даний момент входить до групи I згідно класифікації НБУ (банки, частка активів яких більше 0,5% активів банківської системи).

Єдиним акціонером Банку Кредит Дніпро є компанія "Бренкрофт Энтерпрайзез Лімітед", яка опосередковано належить Віктору Пінчуку.

Надійність і стабільність банку підтверджено авторитетними рейтинговими агентствами. Зокрема, рейтингове агентство IBI-Rating підтвердило рейтинг банку за національною шкалою на рівні "uaA-" із прогнозом "у розвитку" та рейтинг надійності депозитів на рівні "4+" (висока надійність).

У рамках дослідження "Транспарентність банків України: кроки до Європи" від IBI-Rating та міжнародного фінансового клубу "Банкиръ" Банк Кредит Дніпро отримав номінацію "Європейське партнерство" та став єдиним банком з українським капіталом, що визнаний однією із найбільш інвестиційно привабливих фінустанов країни. За результатами роботи у 2016 році Банк Кредит Дніпро став переможцем конкурсу від міжнародного фінансового клубу "Банкиръ" у номінації "Найкращий універсальний банк".

У травні 2016 відповідно до щорічного дослідження "50 провідних банків України", проведеного аналітичною групою "Фінансовий клуб", за результатами загального рейтингу, банк утримує впевнені позиції серед 50 кращих фінансових установ країни. У 2016 році Банк Кредит Дніпро став одним із переможців у номінації "Стабільний партнер" XIX щорічного конкурсу "Фінансовий Оскар", який проводить діловий тижневик "Бизнес".