У лютому українці довірили Банку Кредит Дніпро 4,7 тис. депозитів

У лютому 2017 року з урахуванням переоформлень вкладники розмістили у Банку Кредит Дніпро 4,7 тис. депозитів на суму 731 млн грн. Обсяг роздрібного депозитного портфеля становить близько 4 млрд грн. Серед основних трендів депозитного ринку минулого місяця – поступове зниження депозитних ставок. Банкіри підкреслюють, що подібні тенденції триватимуть і навесні

Незмінними лишаються переваги клієнтів банку в частині терміновості й періоду розміщення коштів. Найбільший дохід вкладники отримують від депозитів із фіксованою датою виплати терміном на 6-12 місяців. Відповідно сьогодні 98% портфеля Банку Кредит Дніпро – це строкові депозити і більше половини портфеля – вклади строком на 180-365 днів.

«У цілому тренди депозитного ринку в Україні лишаються такими самими. Зниження процентних ставок за всіма видами внесків триває, і наш банк розвивається відповідно до таких тенденцій. Довіра українців до фінансових інститутів зберігається на досить високому рівні, й навіть політичні турбулентності, які все ще іноді трапляються в Україні, вже не спричиняють такий психологічний ефект на настрої вкладників, як це було в 2014-2015 роках, – каже Андрій Мойсєєнко, заступник голови Правління Банку Кредит Дніпро. – Фінансовий ринок практично очищено від проблемних учасників, топ-гравці націлені на активізацію роздрібного і корпоративного кредитування. Це і пояснює політику українських банків щодо подальшого зниження депозитних ставок, що дозволить здешевити кредитний ресурс для позичальників і куди істотніше підтримувати національну економіку, підкріплюючи її підйомним фінансуванням».

Для довідки:

Банк Кредит Дніпро був заснований в 1993 році, на даний момент входить до групи I згідно класифікації НБУ (банки, частка активів яких більше 0,5% активів банківської системи).

Єдиним акціонером Банку Кредит Дніпро є компанія "Бренкрофт Энтерпрайзез Лімітед", яка опосередковано належить Віктору Пінчуку.

Надійність і стабільність банку підтверджено авторитетними рейтинговими агентствами. Зокрема, рейтингове агентство IBI-Rating підтвердило рейтинг банку за національною шкалою на рівні "uaA-" із прогнозом "у розвитку" та рейтинг надійності депозитів на рівні "4+" (висока надійність).

У рамках дослідження "Транспарентність банків України: кроки до Європи" від IBI-Rating та міжнародного фінансового клубу "Банкиръ" Банк Кредит Дніпро отримав номінацію "Європейське партнерство" та став єдиним банком з українським капіталом, що визнаний однією із найбільш інвестиційно привабливих фінустанов країни. За результатами роботи у 2016 році Банк Кредит Дніпро став переможцем конкурсу від міжнародного фінансового клубу "Банкиръ" у номінації "Найкращий універсальний банк".

У травні 2016 відповідно до щорічного дослідження "50 провідних банків України", проведеного аналітичною групою "Фінансовий клуб", за результатами загального рейтингу, банк утримує впевнені позиції серед 50 кращих фінансових установ країни. У 2016 році Банк Кредит Дніпро став одним із переможців у номінації "Опора МСБ" фінансового рейтингу ділового тижневика "Бизнес".