У НАБУ відбулася зустріч представників банків із заступником міністра соціальної політики України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Костянтином Кошеленком стосовно Стратегії цифрової трансформації соціальної сфери у 2022 році.

Про що говорили?

Обговорили чинний механізм виплати пенсій і грошової допомоги.

«Наша мета – змінити ставлення громадян до соціальних послуг, і це можливо зробити завдяки цифровізації та створенню простих і зрозумілих державних сервісів. Саме задля цього ми впроваджуємо Єдину інформаційну систему соціальної сфери. А з огляду на успішний досвід банків у реалізації передових технологій і сучасних платіжних рішень, маємо широке поле для взаємодії цифрової команди Мінсоцполітики та Незалежної асоціації банків України», – наголосив Костянтин Кошеленко.

«Впровадження в життя будь-яких нових технологій, зокрема цифрових — процес, безумовно, тривалий, але результати цифрових трансформацій традиційно варті докладених зусиль. Приміром, сьогодні шлях до отримання соціальної допомоги надто ускладнений для деяких категорій наших громадян. Потрібно стояти в чергах, збирати купу папірців та оббивати пороги державних установ. Те завдання, яке стоїть перед нами сьогодні, – це прийняття дієвих цифрових рішень. Банки зі свого боку зацікавлені у співпраці, адже вже зрозуміло, що цифровізація стала надважливим фактором економічного зростання», – зазначила Голова Ради НАБУ Олена Коробкова.

Про що домовилися?

За результатами зустрічі було вирішено, що банківська спільнота надасть Міністерству соціальної політики узгоджені пропозиції змін до законодавства.

Тож працюємо плідно далі!