У Незалежній асоціації банків України відбулось спеціалізоване засідання Комітету з питань регуляторної політики та комплаєнс на тему: «Проект нової методики алгоритму розрахунку регулярного збору у формі диференційованого збору до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб».

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб презентував оновлену систему розрахунку диференційованих ставок регулярного збору за ступенем ризику, яка має на меті стимулювати банки до відмови від прийняття надмірних ризиків і забезпечити більшу справедливості збору внесків до Фонду, без надмірного навантаження на банки.

Темою жвавої дискусії стало обговорення розрахунку кількісних індикаторів, діапазони порогових значень та інших показників у проекті.

За результатами засідання було запропоновано Фонду гарантування вкладів фізичних осіб врахувати пропозиції банків в оновленому  проекті.

Голова Комітету - Артур Загородников,  Координатор - Ірина Вахницька