У січні депозитний портфель населення у Банку Кредит Дніпро досяг 3,9 млрд грн

За підсумками січня 2017 року депозитний портфель роздрібних клієнтів у Банку Кредит Дніпро досяг 3,9 млрд грн. Незважаючи на слабку активність цього місяця з точки зору бізнесу через затяжні святкові дні, депозитна база банку в січні демонструвала позитивну динаміку. Всього з урахуванням переоформлень вкладники довірили фінустанові минулого місяця 6,5 тис. депозитів на суму 724 млн грн

Традиційно основна частина портфеля – це строкові вклади з фіксованою датою виплати – 98%. Більше половини депозитної бази – 60% – це вклади на термін 180-366 днів. Також серед існуючих трендів депозитного ринку банкіри вказують на процес зниження ставок, який почався знову.

«У середньому по ринку з початку цього року депозитні ставки вже знизилися на 0,5-1% за всіма видами вкладів, а за депозитними сертифікатами падіння взагалі склало близько 1,5-2%. І ми прогнозуємо, що тенденція поступово продовжиться. Крім загальноекономічних причин, що впливають на поступове зростання довіри українців до фінансових інститутів, а відповідно й збільшення рівня ліквідності фінустанов, перед банками зараз стоїть дуже важливе завдання – активніше відновлювати доступне кредитування населення і бізнесу. Доки фінансові установи платять за депозити таку високу ціну, говорити про дійсно підйомне кредитування з невеликими ставками не доводиться. А це гальмує розвиток усієї економіки країни, – говорить Андрій Мойсєєнко, заступник голови Правління Банку Кредит Дніпро. – Тому ми практично не маємо сумнівів, що якщо соціально-політична ситуація в Україні загострюватиметься, а відповідно економіка продовжить своє хоча і не стрімке, але все ж зростання, то депозитний ринок ще просяде на 3-4% цього року».

Як зазначив банкір, на сьогодні ставки за строковими вкладами в гривні на 12 місяців становлять у середньому 16-18,5%, у валюті – 5-7%, і, найімовірніше, цього року це їх максимальні значення. Тому саме зараз для вкладників найбільш вдалий момент, щоб зафіксувати додатковий дохід на найвищому рівні.

Для довідки:

Банк Кредит Дніпро був заснований в 1993 році, на даний момент входить до групи I згідно класифікації НБУ (банки, частка активів яких більше 0,5% активів банківської системи).

Єдиним акціонером Банку Кредит Дніпро є компанія "Бренкрофт Энтерпрайзез Лімітед", яка опосередковано належить Віктору Пінчуку.

Надійність і стабільність банку підтверджено авторитетними рейтинговими агентствами. Зокрема, рейтингове агентство IBI-Rating підтвердило рейтинг банку за національною шкалою на рівні "uaA-" із прогнозом "у розвитку" та рейтинг надійності депозитів на рівні "4+" (висока надійність).

У рамках дослідження "Транспарентність банків України: кроки до Європи" від IBI-Rating та міжнародного фінансового клубу "Банкиръ" Банк Кредит Дніпро отримав номінацію "Європейське партнерство" та став єдиним банком з українським капіталом, що визнаний однією із найбільш інвестиційно привабливих фінустанов країни. За результатами роботи у 2016 році Банк Кредит Дніпро став переможцем конкурсу від міжнародного фінансового клубу "Банкиръ" у номінації "Найкращий універсальний банк".

У травні 2016 відповідно до щорічного дослідження "50 провідних банків України", проведеного аналітичною групою "Фінансовий клуб", за результатами загального рейтингу, банк утримує впевнені позиції серед 50 кращих фінансових установ країни. У 2016 році Банк Кредит Дніпро став одним із переможців у номінації "Опора МСБ" фінансового рейтингу ділового тижневика "Бизнес".