Українці можуть звертатись до Ощадбанку по «теплі» кредити

Ощадбанк розпочав видачу «теплих» кредитів фізичним особам. У 2018 році за рішенням уряду програму спрямовано на підтримку власників приватних будинків. За програмою «Ощадний дім» українці можуть не лише утеплити будинок та максимально заощадити  на комунальних платежах, а й отримати компенсацію від держави. Така  компенсація надаватиметься за кредитами на заміну газових котлів на твердопаливні та утеплення приватного житла. На ці потреби в держбюджеті передбачено 7,7 млн. грн. та 202 млн. грн. відповідно.

При придбанні твердопаливного котла держава компенсує 20% суми кредиту (до 12 тис. грн.). При придбанні енергоефективного обладнання та матеріалів для приватного будинку компенсація становить 35% суми кредиту (до 14 тис. грн.).

Для субсидіантів компенсація становить 35% (максимум 12 тис. грн. та 14 тис. грн. на котли і матеріали відповідно).

«Досвід Ощадбанку у кредитуванні енергоефективних заходів унікальний. За час дії загальнонаціональної програми 184 тис. клієнтів відчули ефективність тепломодернізації житла, скориставшись програмою «Ощадний дім». Загальна сума наданих «теплих» кредитів становить 3,2 млрд. грн. У 2018 році зробити свій будинок енергоефективним зможуть ще кілька десятків тисяч родин», – зазначила директор департаменту роздрібного бізнесу Ощадбанку Валерія Малахова.

Однією з переваг Ощадбанку є найширша партнерська мережа виробників, постачальників і дилерів енергоефективного обладнання по всій країні. Клієнт може обирати товар за мінімальною ціною в роздрібній мережі чи інтернет-магазині.

Як повідомлялось раніше, у березні Ощадбанк розпочав прийом заявок від ОСББ та ЖБК на отримання «теплих» кредитів у рамках урядової програми. На  відшкодування за «теплими» кредитами для них цього року спрямовано 190 млн. грн.

Детальна інформація про програму «Ощадний дім» – на офіційному сайті, в  Контакт-центрі за тел.: 0-800-210-800 та у відділеннях Ощадбанку.

Прес-служба Ощадбанку