УКРГАЗБАНК надаватиме кредити підприємцям на якісну білоруську техніку від 0,1% річних

УКРГАЗБАНК та крупний білоруський холдинг «Амкодор» підписали договір про співпрацю, що дозволить українським підприємцям малого та середнього бізнесу додатково отримувати транспортні засоби та обладнання за унікальними умовами кредитування від 0,1% річних та сприятиме подальшим інвестиціям у модернізацію аграрного сектору України.

Голова правління УКРГАЗБАНКУ Кирило Шевченко зазначив, що УКРГАЗБАНК вже маєексклюзивний договір з Урядом Республіки Білорусь, і пропонує представникам МСБ кредити від 9% річних на придбання якісних сільськогосподарських транспортних засобів та обладнання, а за новим договором, УКРГАЗБАНК фінансуватиме підприємців МСБвід 0,1% річних.

«Ми постійно вдосконалюємо та працюємо над новими заходами щодо стимулювання ефективності бізнесу та надання йому більшої свободи й можливостей. За унікальною програмою з Урядом Республіки Білорусь УКРГАЗБАНК вже надав кредитів на суму 402 млн грн на придбання 639 одиниць техніки, а за програмою фінансового лізингу  -  227 одиниць на загальну суму 613 млн грн, що перевищує 1 млрд грн. Імпортовано білоруської техніки на загальну суму більше 1,3 млрд грн.Підписаний сьогодні договір дозволяє нам фінансувати українських підприємців від 0,1% річних. Крім того, підприємці зможуть брати техніку у лізинг від 2,7% річних. Це унікальні умови, яких сьогодні не має на українському ринку», - зазначив Кирило Шевченко.

Перелік товарів, які підпадають під дію даної програми, включає техніку різного призначення – сільськогосподарську, автомобільну та дорожньо-будівельну; енергоефективну продукцію та обладнання; вагони; ліфтове і трансформаторне устаткування; автогрейдери, ескалатори тощо.

Перший заступник генерального директора ВАТ «Амкодор» Володимир Янушко висловив вдячність голові правління УКРГАЗБАНКУ Кирилу Шевченко за підтримку малого та середнього бізнесу й за плідну співпрацю.

«Малий та середній бізнес потребує серйозної підтримки у кредитуванні і реалізації лізингових програм. У цьому напряму УКРГАЗБАНК пропонує найкращі умови. І саме тому разом з УКРГАЗБАНКОМ ми розробили партнерську програму, яка дозволяє створити умови для реалізації якісної білоруської техніки на дуже вигідних умовах для українських підприємців МСБ. Якщо це кредитування, то при 5-річному строку, вигода клієнта складе більше 12% пунктів. А якщо це лізинг, це більше 10% пунктів. Це дуже вигідні умови. Тому, я хочу подякувати Голові Правління УКРГАЗБАНКУ за підписання цієї угоди. Впевнений, реалізація програми допоможе українським підприємцям швидше та ефективніше розвивати бізнес», - наголосив Володимир Янушко.

Перший заступник голови правління УКРГАЗБАНКУ Євген Мецгер додав, що у ході вивчення існуючого попиту, спеціалісти Банку відзначили високу зацікавленість з боку державного сектора в придбанні товарів білоруського виробництва.

«На сьогодні органи міського управління активно займаються оновленням складу існуючої техніки і парку колісних транспортних засобів. За попередніми даними потреба комунального сектора в оновленні техніки та автопарку на 2018 рік становить 80 млн дол. США або 2 000-2 500 одиниць. Тому, впевнений, наша угода не тільки значно полегшить фінансове навантаження на підприємців, а й сприятиме подальшим інвестиціям у модернізацію аграрного сектору України», - зазначив Євген Мецгер.

Нагадаємо, одним з найпріоритетніших напрямів роботи УКРГАЗБАНКУ є малий і середні бізнес. Банк вже давно став найкращим партнером для українських підприємців адже постійно залучає додаткові інвестиції на кредитування та створює актуальні продукти для підприємців. Одними з найпопулярнішихпрограм з залученням інвестицій є програми з Німецько-українським фондом, Республікою Білорусь, Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC) и Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).