УКРГАЗБАНК отримав «Фінансовий Оскар» у номінації ЕКО-банк

УКРГАЗБАНК другій рік поспіль отримує перше місце у номінації «ЕКО-банк», а голова правління Кирило Шевченко стає одним з кращих фінансистів країни за рейтингом ділового журналу Бізнес «Фінансовий оскар-2017».

Під керівництвом Кирила Шевченка УКРГАЗБАНК став одним з найбільших банків, а також одним з перших банків, які перегорнули кризову сторінку і адаптувалися до нових реалій. З початку 2015 року УКРГАЗБАНК залишався єдиним серед державних банків, який не потребував докапіталізації, єдиним джерелом збільшення капіталу є прибуток. За результатами діяльності 2017 року прибуток УКРГАЗБАНКУ досяг 624 млн грн, що майже на 20% перевищує встановлений бюджетом і затверджений Наглядовою радою Банку запланований показник.

«Якщо у 2015 році УКРГАЗБАНК  знаходився на 17-му місці за активами і часткою ринку менш 2%, то вже у 2017 ми посіли четверту позицію серед найбільших банків України з часткою понад 6%. На вивід банку з числа збиткових в прибуток вплинула і нова стратегія Green Banking і, безумовно, наша співпраця з International Finance Corporation, фахівці якої діляться з нами світовим досвідом реалізації екологічних проектів. На сьогодні ми профінансували 88 проектів більш ніж на 261 млн євро загальною потужністю близько 470 МВт. Це сонячні, вітрові станції, проекти за напрямом «біомаси» і «біогазу», а також гідроелектростанції. Завдяки всім реалізованим еко-проектам економія газу складе близько 400 млн м³ щорічно, а викиди CO2 скоротяться більш ніж 800 тисяч тонн в рік», - зазначив Кирило Шевченко.

У Рейтингу ділового видання Бізнес крім першості в еко-кредитуванні, УКРГАЗБАНК посів друге місце у номінації «Найбільш професійний банк» і «Вибір населення» за досягнення в сфері обслуговування і залучення депозитів фізосіб. А також увійшов до ТОП-4 Лідерів карткового ринку. Ця нагорода ще раз підтвердила значні результати діяльності банку у розвитку карткових продуктів.

Вибір переможців у редакції журналу Бізнес  проводився у два етапи. На першому етапі здійснювався відбір претендентів виходячи з фінансових показників банків, їх динаміки, а також з урахуванням помітних дій і угод фінансової установи ринку за минулий рік. На другому етапі відбувалося відкрите голосування аудиторії журналу на сайті видання. Переможці в номінаціях визначалися редакцією відповідно до кількості голосів, отриманих банками.