УКРГАЗБАНК та IFC посилюють підтримку українських підприємців МСБ

УКРГАЗБАНК та Міжнародна фінансова корпорація (International Finance Corporation), член Групи Світового банку, підписали договір про реалізацію спільного проекту «Стати лідером у сфері банківських послуг для МСБ».

Партнерство з IFC у рамках цього проекту відкриває державному УКРГАЗБАНКУ доступ до унікальної міжнародної експертизи взаємодії з підприємствами МСБ і забезпечує банк високими та одними з найкращих у світі компетенціями щодо вдосконалення системи роботи з підприємствами цього сегменту. Реалізація проекту з IFC матиме також позитивний вплив на розвиток та рівень конкурентоздатності українського бізнесу, сприятиме створенню нових робочих місць, подальшому зростанню української економіки.

На підписанні договору 21 квітня 2018 року у Вашингтоні, Голова Правління УКРГАЗБАНКУ Кирило Шевченко зазначив, що новий проект з IFC дозволить протягом найближчого часу суттєво зміцнити ринкові позиції УКРГАЗБАНКУ у сегменті МСБ.

«Як державна фінустанова УКРГАЗБАНК завжди сприяє розвитку українського бізнесу. У 2015 році ми чи не з нуля розпочали роботу з сегментом МСБ, а за минулий рік збільшили обсяг кредитного портфелю вдвічі. Ми постійно вдосконалюємо і працюємо над новими заходами щодо стимулювання ефективності бізнесу і надання йому більшої свободи та можливостей. Підписання цього документу має неабияке значення не лише для нашого банку та вітчизняних підприємств, а й для країни в цілому. Адже це партнерство дозволить УКРГАЗБАНКУ спростити доступ до фінансування для українських підприємців малого та середнього бізнесу і сприятиме подальшим інвестиціям в економіку нашої держави. Завдяки підтримці IFC наш банк став першим і єдиним «зеленим» банком України, а підписання цієї угоди відкриє нові можливості для розвитку. За оцінками експертів, потенційна доходність бізнесу МСБ на українському ринку становить 5,7 млрд грн. Поточна частка УКРГАЗБАНКУ на ринку, наразі, складає 5%, що відкриває великі можливості для зростання. Внаслідок реалізації проекту з IFC, УКРГАЗБАНК збільшить свої доходи в сфері послуг МСБ в 3-4 рази протягом наступних 4-х років і
 досягне стратегічної мети – бути банком №1 у сегменті МСБ. У той же час, бізнес отримає доступ до дешевого та довгострокового кредитного ресурсу, який можна спрямовувати на розвиток власної справи», - зазначив Кирило Шевченко.

Підписання договору відбулося у рамках щорічних весняних зборів Міжнародного валютного фонду і Групи Світового банку. До складу офіційної делегації України також увійшли міністр фінансів Олександр Данилюк, заступник міністра фінансів Юрій Буца, перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов, заступник голови Адміністрації президента Дмитро Шимків.

Нагадаємо, УКРГАЗБАНК та International Finance Corporation співпрацюють з 17 травня 2016 року. IFC є однією з організацій Групи Всесвітнього банку та найбільшою установою в області глобального розвитку, яка працює виключно з приватним сектором розвинутих країн. 14 листопада 2017 року УКРГАЗБАНК, Міністерство фінансів України та Міжнародна фінансова корпорація підписали Меморандум про взаєморозуміння щодо підтримки процесу залучення стратегічного фінансового інвестора у капітал УКРГАЗБАНКУ.

IFC  створена у 1956 році і знаходиться у власності 184 країн-членів, які спільно визначають її політику. Діяльність Корпорації в більш ніж 100 розвинутих країнах дозволяє компаніям і фінансовим установам на ринках створювати робочі місця, забезпечувати податкові надходження, удосконалювати корпоративне управління і покращувати екологічні показники діяльності, а також сприяти місцевим громадам.