УКРГАЗБАНК у ТОП-3 торговців цінними паперами у 2017 році

УКРГАЗБАНК залишається одним із провідних учасників ринку державних облігацій внутрішньої державної позики. Цього разу Банк став абсолютним лідером серед держбанків і увійшов у ТОП-3 торговців за обсягом і кількістю угод на біржовому та не біржовому ринках.  Ренкінг торговців цінними паперами складено інформаційним агентством Cbonds та Асоціацією «Українські фондові торговці» (АУФТ) за підсумками 2017 року.

За минулий рік УКРГАЗБАНК посилив свої позиції за обсягом угод та наростив свою частку ринку до 19,98%.  Також, УКРГАЗБАНК збільшив ринкову частку більш ніж удвічі за кількістю угод на біржовому та не біржовому ринках – до 15,41%.

«Лідерам ренкінгу торговців ОВДП дійсно є чим пишатися, тому що цілком очевидно, що саме цей сегмент залишається базовим для національного ринку капіталу», - прокоментував підсумки ренкінгу глава Ради Асоціації «Українські фондові торговці» Олексій Петрашко.

Крім того, експерти Асоціації констатували, що на тлі інших сегментів ринку капіталу, державні папери залишаються найбільш значущим і ринкоутворюючим інструментом, привабливим для інвесторів і фінансових посередників, як наслідок, лідерство на ринку ОВДП обумовлює і лідерство на національному фондовому ринку загалом.

Детальніше про результати рейтингу

Нагадаємо, у 2016 році  згідно з оприлюдненим рейтингом фондової біржі ПФТС УКРГАЗБАНК посів третю позицію серед торговців цінними паперами на ринку ОВДП.