УКРГАЗБАНК відновлює надання «теплих кредитів» з відшкодуванням від 20% до 70%

З 18 квітня 2018 року УКРГАЗБАНК відновлює дію кредитних програм у рамках державної програми «Теплі кредити», яка передбачає фінансування фізичних осіб, ОСББ і ЖБК для термомодернізації та здійснення енергоефективних заходів у будинках.

За умовами програми, позичальникам буде відшкодовано частину суми кредиту з боку держави:

Для фізичних осіб

– 20%, якщо за кредитні кошти придбавається негазовий котел (35% для позичальників, яким призначено субсидію);

– 35%, якщо кредитні кошти спрямовуються на придбання іншого енергоефективного обладнання або матеріалів.

«Питання економії енергоресурсів поставлено сьогодні дуже гостро як на держаному рівні, так і на рівні кожної окремої родини. «Теплі кредити» стали суттєвим кроком у впровадженні енергоефективних заходів у житлових будинках. Крім того, виходячи з практичного досвіду європейських країн, тієї ж Польщі, завдяки подібній програмі, попит на енергію значно зменшився через уникнення її марнування та впровадження енергозберігаючих заходів», - зазначив директор департаменту роздрібного банкінгу УКРГАЗБАНКУ Олег Кляпко.

Для ОСББ і ЖБК

– 40%, якщо кредитні кошти спрямовуються на енергоефективне обладнання і матеріали для ОСББ і ЖБК;

– 40%-70%, якщо у складі ОСББ є сім’ї, які оформили субсидію (у залежності від кількості квартир-субсідіантів).

«Вже на власному досвіді пересвідчилися і ОСББ різних міст України – завдяки енергоефективним заходам можна заощаджувати на комунальних платежах вдвічі і більше. До того ж, в утеплених будинках завжди комфортно та затишно, а вартість квартир підвищується на 30-40%. Однак, серед низки енергоощадних заходів найбільшу економію енергоспоживання надасть тільки комплексне утеплення будинку», - додав директор департаменту МСБ УКРГАЗБАНКУ Михайло Медко.

Детальніше про оновлені умови програми «Тепла оселя» для фізичних осіб

Детальніше про оновлені умови програми «Тепла оселя» для ОСББ і ЖБК