Уряд затвердив напрями діяльності державного Укрексімбанку

Кабінет Міністрів України підтримав запропонований Мінфіном проект  розпорядження «Про схвалення основних напрямів діяльності акціонерного товариства «Державний експортно-імпортний банк України» на 2020-2024 роки». Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду.

Засадами стратегічного реформування державного банківського сектору, що схвалені Урядом 2 вересня 2020 року, визначено бізнес-моделі окремо за кожним банком державного сектору.

Передбачено, що Укрексімбанк є переважно корпоративним банком, орієнтованим на фінансування експортно-імпортних операцій з частковою присутністю в роздрібному секторі.

Основні напрями діяльності Укрексімбанку на 2020 – 2024 роки передбачають, що місія банку полягатиме у створенні та розбудові доступної інфраструктури кредитних інструментів, адаптованої з урахуванням специфіки експортної та експортно-орієнтованої діяльності, заради підвищення конкурентоспроможності українського бізнесу на світових ринках.

Така модель забезпечить його належне функціонування та буде сприяти ефективному управлінню державним банком, захисту прав вкладників, кредиторів, держави як акціонера та стане підґрунтям для розробки стратегії його подальшого розвитку.