Відбулося установче засідання «Клубу малих банків»

За ініціативи НАБУ відбулося установче засідання «Клубу малих банків» у форматі бізнес-сніданку.

Участь у дискусії взяли Голова Ради НАБУ Олена Коробкова, заступник Голови Ради НАБУ Олена Сосєдка, виконавчий директор НАБУ Марія Колганова.

«Невеликі банки мають свої специфічні потреби та запити, які ми як Асоціація маємо допомагати ефективно вирішувати, тому, власне кажучи, і вирішили створити відповідний майданчик на базі НАБУ», – зазначила Олена Коробкова.

На зустрічі було визначено пріоритетні напрями діяльності:

• Консолідація зусиль в інформаційному просторі та боротьба з жовтим піаром.
  • Вдосконалення норм Постанови НБУ №120 та врахування специфіки роботи невеликих банків.
  • Вдосконалення продукту кредитування фізичних осіб на придбання та під заставу землі, з огляду на специфіку роботи невеликих банків.
  • Розвиток систем обліку, запровадження СУІБ та посилення вимог до IT-безпеки.
  • Підтримка та професійна допомога невеликим банкам в імплементації Угоди FATCA.

Було вирішено,  що здійснювати керівництво Клубом відтепер буде Олена Сосєдка, заступник Голови Ради НАБУ.

Підбиваючи підсумки, за результатами засідання було вирішено створити White paper банків, де буде визначений конкретний перелік проблемних питань. Серед іншого, на базі НАБУ планується організувати тренінги-навчання з комплаєнсу й аудиту для малих банків, що матиме на меті істотно підвищити рівень знань співробітників.

Дуже раді, що до нас долучилися АП Банк, Юнекс банк, банк «Форвард», РВС банк , Кредитвест банк, Європромбанк, Айбокс банк, «Банк Січ», БТА Банк, Індустріалбанк, МТБ Банк, Альтбанк та багато інших.

Тож найближчим часом чекайте ініціатив від «Клубу малих банків».