Виконавчий директор НАБУ Марія Колганова взяла участь у міжнародному форумі Money20/20 Europe 2022, що відбувся в Амстердамі

Пані Марія ознайомила міжнародну спільноту з феноменом стійкості банківської системи України в період війни, а також акцентувала увагу на розвитку фінсектору, попри складні поточні умови.

«Усупереч усім викликам, ми плануємо впроваджувати open banking в Україні до 2025 року, як це й було зафіксовано до війни. Адже фінтех важливий. Сьогодні ми дійшли до тієї точки, коли ми з ним більше не конкуруємо, а ефективно співпрацюємо, створюємо таку продуктивну синергію, яку особливо добре відчуває наш користувач банківських послуг», – зазначила пані Колганова.

Також виконавчий директор НАБУ поділилася з міжнародною спільнотою інформацією про українську «Дію».

«Дія» – це хороший приклад, як на держрівні створюється платформа, що об’єднує всіх можливих стейкхолдерів. І це той цікавий кейс, коли спершу народжується «тех», тоді до нього доєднується «фін» і ми отримуємо такий «міжгалактичний» проєкт, що здатен вражати сучасний технологічний світ. Українці пишаються «Дією», а міжнародна спільнота виявляє неабиякий інтерес до нашого проєкту й готовність переймати наш досвід».