Державна служба статистики України погіршила свою попередню оцінку зростання ВВП у 2-му кварталі на 10 б.п. до 2,3% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Сезонно-скоригований показник за місяць залишився на рівні + 0,6%. На тлі збільшення внутрішнього попиту, найбільше зростання в 2-му кварталі показало будівництво - на 28,8%, а за квартал на 7,8%. Крім того, значний внесок в зростання ВВП зробили торгівля (+ 3,8% р/р або + 2,6% за квартал) і переробна промисловість (+ 4,2% р/р, але -1,1% за квартал). З іншого боку, через економічну блокаду частини Донбасу, помітно постраждала видобувна галузь: -5,7% р/р або -1,8% за квартал). З боку витрат, споживання домогосподарств зросло на 6,9% (+ 1,9% кв/кв), завдяки поступовому збільшенню реальних заробітних плат. Зростання ділової активності та високий інвестиційний попит сприяли нарощуванню капітальних інвестицій на 23,7% р/р (+ 7,4% кв/кв). Тим часом, експорт знизився на 2,1% р/р (-0,5% кв/кв), тоді як імпорт зріс на 4,6% р/р (-6,3% кв/кв), в результаті чого внесок чистого експорту в зростання ВВП був негативним. За нашими оцінками, економіка України може піднятися на 1,5-2% в 2017 р, й ще на 3% в 2018 році.