З 23 березня банк «Південний» відновлює зняття та купівлю готівкових євро

З 23 березня банк «Південний» відновлює зняття та купівлю готівкових євро.

З поточних рахунків фізичних осіб:

• без замовлення – до 1 000 євро на добу;
  • з попереднім замовленням – понад 1 000 євро на добу.

Купівля валюти в касах банку:

• до 1000 євро на одного клієнта на добу.

Як будуть задоволені заявки на готівкові кошти в євро та гривнях?

Замовлення готівкових коштів у національній валюті, а також в євро у відділеннях банку здійснюється у звичному режимі. Видача замовлених готівкових коштів в євро здійснюється на третій робочій день з дати замовлення. Якщо замовлення відбулося 23 березня, видачу буде здійснено 25 березня.

Як будуть задоволені інші заявки на готівкові кошти?

Зняття готівки з інших валютних рахунків (долари США) тимчасово здійснюється у гривнях, без додаткових комісій (деталі – на сайті Нацбанку).

Як зняти кошти з валютного рахунку в гривнях?

Для цього необхідно звернутись до нашого Центру клієнтської підтримки та зробити замовлення коштів на зручне для вас відділення.

Чи є обмеження за безготівковими операціями у валюті?

Ні, ви можете здійснювати безготівкові розрахунки валютною карткою без обмежень у будь-яких магазинах і в інтернеті. Разом із Національним банком України радимо вам надавати перевагу безготівковим розрахункам під час карантину.

Нагадаємо, що, згідно з повідомленням Національного банку, через припинення авіаперевезень та закриття кордонів готівкові долари та євро доставляються в Україну з затримкою. Водночас регулятор запровадив операції з підкріплення банків готівковими доларами США та євро шляхом їх обміну на відповідну безготівкову валюту. 19 березня було надано 35 мільйонів готівкових євро банківським установам.

Готівкову валюту НБУ передає банкам, які мають найбільші обсяги вкладів населення. У перелік цих банків входить Акціонерний банк «Південний».