Завдяки Ощадбанку жителі Мар’їнки знову користуються банківськими послугами

У Мар’їнці Донецької області відновив роботу Ощадбанк. Його відділення – єдиний банківський заклад у прифронтовому місті, де мешкають понад 4 тисячі жителів. Відкриття відбулось 19 лютого за участю голови правління Ощадбанку Андрія Пишного та голови Донецької облдержадміністрації, керівника обласної військово-цивільної адміністрації Павла Жебрівського.

Місцеве відділення Ощадбанку зупинило роботу у квітні 2015 року через постійні обстріли міста з окупованої території. Згодом, у серпні минулого року, тут було відновлено роботу банкомату Ощадбанку. Повномасштабне ж відновлення діяльності банку в Мар’їнці є наступним кроком, який засвідчує, що в містечку лише в 35 км від окупованого Донецька вирує мирне життя.

Зокрема, в Мар’їнці працюють військово-цивільна адміністрація, управління праці та соціального захисту, поштове відділення, медичні та освітні установи, а відтепер і Ощадбанк. Поновлення роботи банку у прифронтових районах Донбасу покликане остаточно інтегрувати місцевих мешканців у мирне життя і сприяти соціально-економічному розвитку регіону.

Наразі штат відділення складається з шести співробітників. Установа відповідає найсуворішим вимогам безпеки: її обладнано сертифікованими броньованими конструкціями, пожежною та охоронно-тривожною сигналізацією, системою відеоспостереження.

У відновленому відділенні до послуг мар’їнців банкомат та інформаційно-платіжний термінал. Тут можна відкрити рахунок, замовити картку, обміняти валюту, покласти гроші на депозит тощо. Відділення Ощадбанку розташовано лише за два кілометри від контрольного пункту в’їзду-виїзду (КПВВ) «Мар’їнка», що також зручно для клієнтів з тимчасово непідконтрольних територій.

«Ощадбанк – єдина українська банківська установа, яка продовжує дбати про мешканців територій уздовж лінії розмежування на сході країни, – зазначив голова правління Ощадбанку Андрій Пишний. – Щоденна робота наших колег у прифронтових відділеннях, мобільних підрозділах, у тому числі на базі КрАЗів, у населених пунктах, розташованих на лінії зіткнення, в гуманітарно-логістичному центрі, – це наші принципи й життєві цінності в дії. Ощадбанк ніколи не залишав і не залишить напризволяще сотні тисяч українців, що мешкають поблизу лінії фронту. Відновлення Мар’їнського відділення – ще одне підтвердження тому».

«Сьогоднішня подія  це ще один крок до повернення нині окупованих територій, крок назустріч людям, які там живуть. Відкриття відділення Ощадбанку вбезпосередній близькості до лінії розмежування  важливий меседж для наших громадян, які тимчасово перебувають під владою російських найманців: ми про вас дбаємо, а відтак – невдовзі все буде Україна», – заявив голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський.

Влітку 2015 року, коли Мар’їнка постійно зазнавала найбільш інтенсивних обстрілів, а навколо міста йшли тривалі й виснажливі бої, команда Ощадбанку спільно з волонтерами організувала масштабну гуманітарну акцію на підтримку місцевих жителів – благодійний аукціон «Мистецтво, що рятує» в столичному Мистецькому Арсеналі. Як лоти були розіграні ящики з-під боєприпасів, розписані видатними українськими художниками та учнями художніх шкіл. У результаті на підтримку жителів Мар’їнки – насамперед дітей та людей похилого віку (зокрема з інвалідністю) – було зібрано більше 2 млн. грн., за які було закуплено харчі, ліки, одяг та портфелі й шкільне приладдя для учнів місцевих шкіл.

Прес-служба Ощадбанку